Gradonačelnik: Rešavamo problem u školi "2. oktobar"

Na poziv rukovodilaca Osnovne škole "2. oktobar", gradonačelnik Čedomir Janjić sa saradnicima - pomoćnikom Duškom Radišićem, Slavišom Vlačićem, članom Gradskog veća zaduženim za resor prosvete, kulture i nevladinih organizacija i načelnikom Odeljenja za privredu Goranom Kravarušićem, posetio je danas tu školu i upoznao se s nedostacima uočenim na školskoj zgradi. Tom prilikom bilo je reči i o mogućnostima za njihovo saniranje do početka nove školske godine.
 
 
 
 
Direktorka škole Sanja Gerbeš podsetila je da je školska zgrada izgrađena 1960. godine, glavna zgrada pokrivena je ravnim krovom koji je vremenom oštećen i usled čega su se pojavile vlažne površine na plafonu i zidovima. Takođe, došlo je i do oštećenja električne instalacije.
 
 
 
 
Radi bezbednosti dece i zaposlenih zatvoren je ovaj deo objekta, a kako je navela, problem postoji više od godinu dana. 
- Inspekcija je zabranu korišćenja izdala pre oko godinu dana, trenutno su zatvoreni kabineti za fiziku i hemiju, što otežava praktičnu nastavu. Mi smo odmah nakon rešenja inspekcije obavestili lokalnu samoupravu koja je krenula u rešavanje problema - rekla je ona.
 
 
 
 
Kako je istakla, veliki problem jeste i uređenje dvorište škole, što će biti sledeći zadatak koji će se rešavati. 
Direktorka Gerbeš ukazala je na odličnu saradnju sa lokalnom samoupravom i posebno se zahvalila gradonačelniku Čedomiru Janjiću na današnjoj poseti i posvećenosti na rešavanju problema. 
 
 
 
 
Gradonačelnik Janjić je nakon razgovora sa direktorkom u izjavi novinarima rekao da je urađen projekat za sanaciju i u toku je traženje saglasnosti vlasnika - Republike Srbije.
- Problem će sigurno biti rešen, jer, rebalansom budžeta usvojenim na poslednjoj sednici Skupštine grada izdvojen je novac, konkretno, pet miliona dinara. Tim novcem biće sanirana ploča i elektroinstalacija i biće izgrađen krov na objektu - kazao je on.
 
 
 
 
- Vrlo brzo očekujem da ćemo imati sve uslove za nesmetano održavanje nastave i u ovom delu zgrade - dodao je gradonačelnik Janjić.