Prijem za najbolje učenike u Gradskoj bašti i uručenje diploma ''Vuk Karadžić''

Tradicionalna svečanost dodele diplome “Vuk Karadžić” najboljim učenicima završnih razreda osnovnih i srednjih škola sa teritorije Grada Zrenjanina u školskoj 2017-18. godini održana je danas u Gradskoj bašti. 
 
 
 
 
U ovoj školskoj godini, diplome “Vuk Karadžić” i priznanja za učenika generacije, zaslužilo je 154 učenica i učenika u osnovnim i 81 u srednjim školama. Učenici su nagrađeni diplomama i prigodnim knjigama, a moći će i da besplatno posećuju gradske bazene do kraja ove godine. Spiskovi sa imenima učenika dostavljeni su biletarnici bazena i potrebno je samo da se učenici predstave imenom i prezimenom i iz koje su škole i biće im omogućen ulaz. 
 
 
 
 
Pozdrave učenicima gradonačelnika Čedomira Janjića, koji zbog bolesti nije mogao da prisustvuje današnjoj svečanosti, preneo je njegov zamenik Saša Santovac, a uz njega su diplome “Vuk Karadžić” učenicima uručili i predsednik Skupštine grada Oliver Mitrović, pomoćnici gradonačelnika Duško Radišić, Dragan Ćapin i Simo Salapura, kao i član Gradskog veća za resor prosvete, kulture i nevladinih organizacija Slaviša Vlačić.    
 
 
 
 
Obraćajući se najuspešnijim osnovcima, a potom i srednjoškolcima, i čestitajući im na postignutim rezultatima i uspehu, Santovac je istakao da su oni ponos grada Zrenjanina, ponos svojih učitelja, nastavnika, profesora i direktora škola, a pre svega svojih roditelja, koji su ih usmeravali i vodili ka uspehu, od prvih školskih dana. 
“Međutim, ne bi bilo tog uspeha da vi u prethodnom vremenskom periodu niste izdvojili puno vremena, truda i odricanja da bi učili i postigli to zbog čega ste danas ovde i na čemu vam iskreno čestitamo. Pred vama su sada novi izazovi, nove životne stranice i ja vam želim da i dalje budete isto ovako uspešni kao što ste bili do sada”, poručio je Santovac i osnovcima poželeo da za četiri godine ponovo dođu kao nosioci diploma “Vuk Karadžić”, a srednjoškolcima da upišu i završe željene fakultete, da studiraju gde žele, ali da se vrate i svojim znanjem i umećem podignu Zrenjanin bar za lestvicu više. 
 
 
 
“Cilj je da svaka nova generacija, u narednom periodu, doprinese napretku i podigne grad za lestvicu više, da živimo u gradu kojim se možemo ponositi, koji nudi mogućnost za sve i verujem da svi zajedno to možemo da uradimo”, kazao je zamenik gradonačelnika na današnjoj svečanosti. 
 
 
 Nosioci diploma "Vuk Karadžić" - učenici osnovnih škola
 
 
 
  Nosioci diploma "Vuk Karadžić" - učenici srednjih škola
Sve pojedinačne fotografije - album - možete pogledati ovde
 
 
Gradska uprava ujedno obaveštava sve učenike koji nisu danas, iz bilo kog razloga, bili u mogućnosti da prisustvuju svečanosti da mogu svoje diplome i knjige preuzeti u Kabinetu gradonačelnika, kancelarija 107, svakog radnog dana od 08-14 časova. 
 
Takođe, ukoliko se na nekoj od odštampanih Vukovih diploma potkrala neka slovna greška u imenu učenika ili škole, može se prijaviti u Kabinetu gradonačelnika u istom terminu, od 08-14 časova, kako bi u što kraćem roku bila ispravljena.