Na Peskari obeležen Dan mladih

Kancelarija za mlade i ove godine, uz podršku Grada Zrenjanina, organizovala je program povodom obeležavanja Dana mladih.
 
 
 
Program je održan na kupalištu “Peskara”, a pre toga, u Gradskoj kući predstavljen je Lokalni akcioni plan za mlade (LAP) Grada Zrenjanina, koji je, po rečima pomoćnika gradonačelnika Sima Salapure strateški dokument koji opredeljuje aktivnosti i mere za podršku omladinskom sektoru u našem gradu.  
 
 
Predstavljanju LAP-a prisustvovali su i predsednik radne grupe za izradu tog dokumenta Goran Tomić i programski direktor Kulturnog centra Vlada Đurić.
Govornici su obrazlagali LAP, razgovarali sa prisutnima o predloženim rešenjima i još jednom pozvali prisutne da u pismenoj formi upute predloge izmena i dopuna LAP-a na mail kancelarijazamlade@grad.zrenjanin.rs do 17.08.2018.
 
 
Inače, u sklopu programa na Peskari predstavljeni su kajakaški klub, omladinska jedinica Crvenog krsta i prikazana je pokazna vežba ronilačke jedinice Žandarmerije. Posetioce su zabavili haos animatori, nakon čega je usledila i žurka. 
 
 
Čestitajući Dan mladih pomoćnik Salapura rekao je da lokalna samouprava posebno podržava aktivnosti koje se tiču mladih, a čiji je položaj u prethodnom periodu znatno poboljšan. 
 
Salapura je rekao da tome svakako doprinosi i Kancelarija za mlade i izrazio očekivanje da će mladi Zrenajninci, i u narednom periodu, pomoći razvoju grada, a da će u tome svakako imati podršku lokalne samouprave.