Obeležavanje Dana mladih i predstavljanje LAP-a

Dan mladih biće obeležen 12. avgusta, a istog dana biće predstavljen i Lokalni akcioni plan za mlade Grada Zrenjanina, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura.
 
 
 
 
- Grad Zrenjanin prepoznao je i podržao ovu manifestaciju jer smatramo da su mladi deo našeg ambijenta i ono što treba da negujemo i na šta treba da budemo ponosni, oni i jesu budući nosioci razvoja našeg grada - kazao je Salapura i ukazao da lokalna samouprava čini sve da poboljša uslove u kojima žive, školuju se i rade.
 
 
 
 
Salapura je izrazio zadovoljstvo zbog dobre saradnje sa Kancelarijom za mlade i svima koji su uključeni u organizaciju aktivnosti Kancelarije.
Kako je najavio, u nedelju će biti predstavljen Lokalni akcioni plan za mlade grada Zrenjanina, što predstavlja veoma značajan dokument koji će opredeliti aktivnosti i mere kojima će biti podržan omladinski sektor u našem gradu.  
 
 
 
Ovogodišnji program Dana mladih, koji će biti organizovan na Peskari, predstavio je koordinator Kancelarije Ivan Mikalački.
- Ove godine je Grad Zrenjanin uložio sredstva i dodatno uredio prostor na Peskari, mi smo se zato odlučili da u tom novom delu organizujemo manifestaciju koja će se sastojati iz više elemenata, program je najpre namenjen mladima, ali su svi sugrađani dobro došli - kazao je Mikalački. 
 
 
 
 
Početak programa je u 15 časova, kada će kajakaški klub održati prezentaciju i dočarati kako izgleda baviti se tim sportom, a na taj način, rekao je, želimo da ukažemo mladim ljudima na značaj bavljenja sportom.
 
U sklopu programa biće održana pokazna vežba ronilačke jedinice Žandarmerije, zatim će omladinska jedinica Crvenog krsta održati prezentaciju, dok će od 18 časova posetioce zabaviti haos animatori i nakon čega će uslediti žurka, do 23. 30 časova.