Oko 25 hiljada gledalaca pozdravilo Zrenjaninsku filharmoniju (10 fotografija)

Koncert Zrenjaninske filharmonije i Novosadskog Big Benda, sa solistima Belom Mavrakom, Dankom Aadamov, Mirnom Radulović i Zoranom Šandorovim sinoć je na Trgu slobode privukao oko 25 hiljada gledalaca, nastavljajući na najbolji način tradiciju velikih koncerata na ovom prostoru, započetu pre četiri godine. Kako su i najavljivali organizatori, publika je prisustvovala odličnom koncertu, na najvećoj bini u gradu do sada i uz vrhunsku produkciju, a jednoipočasovni nastup završen je nakon tri “bisa”. 
  
 
 
Više od šezdeset muzičara je, pod dirigentskom palicom Fedora Vrtačnika, ovoga puta izvodilo poznate disko numere iz osamdesetih godina, dok su solisti podsetili na neke od najvećih disko i rokenrol hitova iz tog perioda. Posebno toplo je pozdravljen naš sugrađanin, tenor Bela Mavrak, koji je na sebi svojstven način otpevao nekoliko evergrin melodija, poput “Volare”, “O sole mio”, “Besame mucho”, “What a wonderful world”.... 
 
 
 
Grad Zrenjanin obezbedio je za publiku više od 1200 mesta za sedenje, a koncertu su, između ostalih, prisustvovali ministar privrede u Vladi Srbije Goran Knežević, pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa svojim saradnicima, načelnica Srednjebanatskog okruga Snežana Vučurević, kao i brojni gosti Grada Zrenjanina i ovogodišnjih “Dana piva”. Zahvaljujući direktnom prenosu na programima RTS i RTV, atmosferu sa Trga slobode u Zrenjaninu mogli su delom da dožive i gledaoci širom Srbije. 
 
 
 
 
Zrenjaninska filharmonija osnovana je daleke 1899. godine. Radila je do 1956. godine, da bi, zaslugom Romana Bugara, sadašnjeg direktora, bila obnovljena 2014 godine. Naredne godine realizuje koncert sa proslavljenim operskim pevačem Željkom Lučićem i velikim koncertom u okviru “Dana piva” otvara novi Trg slobode u Zrenjaninu. Sjajni utisci sa tog koncerta doprineli su da Zrenjaninska filharmonija i prošle godine prva nastupi na istom koncertnom prostoru. Ni ove godine nije bilo dileme o takvom nastupu, a broj posetilaca na Trgu slobode na najbolji način potvrđuje da su Zrenjaninci i njihovi gosti s velikim interesovanjem prihvatlii ovu tradiciju.