''Penal za život'', Zrenjaninci na Trgu slobode šutirali penale Ivici Kralju

Brojni Zrenjaninci juče su uzeli učešće u humanitarnoj akciji „Penal za život“, u kojoj su, na Trgu slobode, šutirali penale i za to donirali sredstva u humanitarne svrhe. Na taj način su i pomogli Fondu za pomoć pri lečenju dece koji je pokrenula Humanitarna organizacija “Zajedno za život” koja je, u saradnji s kompanijom “Gomeks”, i organizovala ovu akciju.
 
 
 
Na centralnom gradskom trgu u Zrenjaninu postavljena je veštačka trava, obeležen kazneni prostor i montiran gol, a među stativama se našao naš nekadašnji proslavljeni reprezentativac Ivica Kralj. On je izjavio da mu je drago što se na ovakav način i ovim povodom “vraća još jednom iz fudbalske penzije”. 
- Imao sam tu privilegiju da se od samog početka uključim u rad ove fondacije i to traje već prilično dugo, organizovano je dosta akcija i nadam se da će s tim nastaviti i ubuduće - prokomentarisao je poznati golman svoje učešće u humanitarnoj akciji. 
 
 
 
Prvi udarac ka golu izveo je pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, koji je istakao da je sa zadovoljstvom prihvatio učešće u akciji koju je i Grad Zrenjanin bezrezervno podržao.    
- Ovim je i naša manifestacija “Dani piva” poprimila humani karakter i kao grad, naravno, podržali smo ovu aktivnost. Zahvaljujemo se svima koji su uzeli učešće u akciji, svim pojedincima, našim sugrađanima, kompaniji “Gomeks”, sportskim organizacijama i klubovima, nadamo se da će ova manifestacija imati odjeka i da će biti prikupljeno što više sredstava za fondaciju “Zajedno za život” - rekao je Salapura.  
 
 
 
Osim Ivice Kralja, ovoj akciji odazvali su se i bivši igrač Crvene zvezde Nenad Kovačević, golman Danilo Pustinjaković i fudbaler Nenad Mirosavljević, a svi učesnici su, pre šutiranja penala, ubacili donatorski prilog u kutiju Humanitarne organizacije “Zajedno za život“ koja pruža pomoć i podršku u procesu lečenja deci koja se leče u zemlji i inostranstvu, kao i njihovim roditeljima. Više informacija o tome može se pronaći na sajtu Humanitarne organizacije – www.zajednozazivot.rs