Povorka fijakera i tamburaši najavili početak 33. ''Dana piva''

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa svojim saradnicima i predstavnicima Turističke organizacije, ispratio je danas iz Gradske bašte povorku fijakera, s tamburašima, koja gradskim ulicama, uz besplatno točenje piva, poziva Zrenjanince da dođu na 33. ”Dane piva”, koji počinju sutra, 28. avgusta.
 
I ove godine, tradicionalnu zdravicu pivu u čast, pred polazak fijakera, izrekao je glumac NP "Toša Jovanović" Prvoslav Zakovski.
 
 
 
Gradonačelnik Janjić je rekao da su ”Dani piva” jedna od najznačajnihih turističkih manifestacija u našoj državi.
- Ove godine u našem gradu 33. put, očekujemo mnogo gostiju, lepo vreme, da sve prođe u najboljem redu, a mislim da smo napravili dobar odabir izvođača, preko 2.500 učesnika u raznim programima za ovih sedam dana - rekao je on.
 
Kako je naveo, ukoliko, pre svega vremenski uslovi to dozvole, očekuje se pola miliona gostiju.
- Naravno, uvek je želja da budemo najbolji u Srbiji, a ova naša manifestacija sigurno jeste među takvima, jedna od najboljih u našoj zemlji - rekao je još gradonačelnik Janjić.
 
 
 
 
Direktor Turističke organizacije Zoran Ljubotina rekao je da su ”Dani piva” svojevrsni brend Zrenjanina.
- Ponosni smo na to i ponudu koju imamo za ”Dane piva”, a ove godine pripremili smo veoma dobar program i uložili mnogo truda i rada - rekao je Ljubotina, ukazujući da se očekuje rekordna posećenost programa koji će biti organizovani na preko dvadeset lokacija u gradu.
- Imamo i novina, Festival tradicije i kulture, kongrese, mnogo izvođača na tri trga, kao i sportskih i kulturno - umetničkih događaja i mislim da svi koji dođu u naš grad neće pogrešiti jer ih očekuje odličan provod - rekao je Ljubotina.
 
 
 
Kompletan program manifestacije ”Dani piva” dostupan je na internet stranici www.danipiva.rs.