Druga privredna manifestacija ZrBizNet otvara se u četvrtak, u 11 časova

Pod sloganom “Pokreni se!”, u zrenjaninskoj sportsko-sajamskoj hali “Medison” u četvrtak, 20. septembra, u 11 časova, svečano će biti otvorena druga po redu privredna manifestacija ZrBizNet. O programu i funkciji manifestacije i o pratećim dešavanjima danas su, na konferenciji za novinare u Gradskoj kući, govorili Saša Santovac, zamenik gradonačelnika Zrenjanina, kao predstavnik organizatora, Predrag Stankov, Privredna komora Srbije - Regionalna privredna komora Srednjobanatskog upravnog okruga, direktor RPK, predstavnik organizatora, Goran Nešić, Unija poslodavaca Srbije - Poslodavci Zrenjanina, predsednik Upravnog odbora, predstavnik organizatora, Dragoljub Bjeloglav, Trgovinski lanac Persu, vlasnik i direktor Persu marketa, predstavnik generalnog pokrovitelja i Nikola Paskaš, OTP banka, direktor regiona za poslove sa stanovništvom Novi Sad, predstavnik banke manifestacije.
 
 
 
Ističući značaj ovakve manifestacije za grad, zamenik gradonačelnika rekao je da je ZrBizNet moderna manifestacija, da je već u drugoj godini poprimila međunarodni karakter i da se za nju traži prostor više, uz značajno interesovanje zrenjaninskih, ali i privrednika iz drugih sredina. 
“Definitivno smo u drugom izdanju ovog sajma podigli lestvicu više, težimo ka tome da u jednom trenutku ovo postane sajam privrede koji će biti najvišeg ranga, odnosno najbolji u Srbiji. To je težnja i svih onih koji uzimaju učešće i koji su dali doprinos organizovanju ove manifestacije”, kazao je Santovac i dodao da je za ovu godinu, osim većeg broja izlagača, predviđen i veći broj raznovrsnih programa, od kojih će se neki održati i van prostora hale. 
“Ovo je još jedan pokazatelj da Grad Zrenjanin, osim želje za dolaskom stranih investitora u naše industrijske zone, poklanja pažnju i domaćim poslodavcima, s ciljem da se zaokruži ta privredna priča i da Zrenjanin zauzme ono mesto koje po privrednim potencijalima zaslužuje”, naglasio je on. 
 
 
 
Direktor Regionalne privredne komore Srednjobanatskog upravnog okruga Predrag Stankov rekao je program koncipiran tako da u fokusu budu privrednici, njihove potrebe i zahtevi, da se predstave razvojni programi, fondovi za razvoj privrede, prezentuju i promovišu proizvodi i usluge.   
“S obzirom da je moto sajma “Pokreni se!”, Privredna komora Srbije će, preko Ministarstva privrede, dovesti u Zrenjanin Razvojnu agenciju Srbije, Fond za razvoj Srbije, Razvojnu agenciju Vojvodine, Agenciju za podsticanje izvoza, dakle sve one agencije i državne institucije koje mogu da pomognu privredi, bilo da se pokrene posao, bilo da se prošire postojeći poslovi i kapaciteti”, istakao je Stankov i najavio na ZrBizNet-u učešće nekoliko privrednih komora iz regiona, iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Rumunije i Mađarske, te privredni subjekti iz tih zemalja. 
 
Posetiocima manifestacije pružiće se mogućnost da bolje upoznaju privredu regiona, da obiđu prvi popodnevni market u Karađorđevom parku (petak, 21. septembar, od 16-21 časova), da se zabave uz muziku i degustaciju zanatskih proizvoda, da obiđu prvu pijacu za decu, takođe u parku pored hale (subota, 22. septembar, 10-12 časova), ili da nađu posao ako im je potreban, na Sajmu zapošljavanja (subota, 10-12 časova, hala “Medison”). 
 
 
 
Privrednicima se nudi mogućnost upoznavanja domaćih i stranih izlagača, besplatne obuke i radionice, B2B sastanci sa najuspešnijim privrednicima iz Srbije, prezentacija IT rešenja i usluga u privredi, umrežavanje i takođe učešće na sajmu zapošljavanja, ukoliko imaju potražnju za radnom snagom. 
 
Svečano otvaranje ZrBizNet-a je u četvrtak, 20. septembra u 11 časova, a sajam traje do subote, 22. septembra. Kapije hale “Medison” biće otvorene za posetioce od 10-18 časova, ulaz je besplatan. 
 
Više informacija o manifestaciji na sajtu: