EHO - Zrenjanin primer dobre prakse

Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić sastao se danas, u sali Gradskog veća, sa predstavnicima Ekumenske humanitarne organizacije (EHO) i donatora ”Heks Eper” iz Švajcarske, kao i predstavnicima sa Kosova i Metohije i organizacija iz regiona - Mađarske, Rumunije, Slovačke, koje HEKS takođe finansira. 
 
Pomoćnik Radišić je, pozdravljajući prisutne i poželevši im dobrodošlicu, izrazio zadovoljstvo dosadašnjom dobrom saradnjom i mogućnošću da se konkuriše za značajne projekte. 
  
 
 
Sastanku su prisustvovale i Olivera Lisica, direktorka Centra za socijalni rad u Zrenjaninu, Vjerka Hrubik, poverenik za izbeglice i migracije Gradske uprave Zrenjanin, Natalija Stojadinov, zamenica načelnice Odeljenja društvenih delatnosti Gradske uprave i koordinatorka lokalnog tima za socijalnu inkluziju Roma, romski koordinator Perica Artemović i Ana Budai, iz Kancelarije za lokalno-ekonomski razvoj Grada Zrenjanina. 
 
EHO je u prethodnom periodu sprovodio projekat u četiri opštine, a Grad Zrenjanin izabran je kao primer dobre prakse, imajući u vidu sve ono što Centar za socijalni rad, poverenik za izbeglice i migracije i druge institucije rade i sprovode kada su u pitanju socijalno ugrožene, marginalizovane grupe, naročito povratnici, IRL i predstavnici romske populacije.
 
 
 
Učesnici su tokom razgovora bili u prilici da, pored dobre prakse, iznesu i probleme sa kojima se susreću, kao i predoče planove za buduću saradnju.