Gradonačelnik Janjić: da Zrenjanin svakog dana bude bolje mesto za život nego što je bio prethodnog

Svake godine, tokom trajanja manifestacije “Dani piva”, petak uveče rezervisan je za tradicionalni svečani prijem i koktel koji gradonačelnik Zrenjanina priređuje u atraktivnom ambijentu Gradske bašte. 
 
I sinoć je taj prostor bio je tesan da primi sve goste gradonačelnika i Grada Zrenjanina, još jednom potvrđujući da najveća gradska manifestacija, jedna od najvećih u Srbiji, i naš grad iz godine u godinu čine velike napore na promovisanju i organizovanju “Dana piva”, ali i svih drugih potencijala Zrenjanina.
 
 
 
 
Ukazao je na to i gradonačelnik Čedomir Janjić. Obraćajući se zvanicama, rekao da je da se on i njegovi saradnici trude da svakoga dana Zrenjanin bude bolje mesto za život, nego što je bio prethodnog dana.
“Često pominjem da je prošle godine otvoreno više od tri hiljade novih radnih mesta u našem gradu. ove godine očekujemo između 1500 i 1600,  a već naredne, 2019. godine, očekujemo pravi industrijski “bum” u Zrenjaninu, očekujemo najveću stranu investiciju u Srbiji. Videli ste sve to, kada su nas nedavno posetili predsednik Srbije, kineski ambasador, direktori velikih kompanija iz te zemlje. Vrlo brzo očekuje se i završetak projektovanja četiri trake puta od Beograda do Zrenjanina i od Zrenjanina do Novog Sada, a kako nam je obećano, vrlo brzo krenuće i realizacija tog posla. Trudili smo se da ispromovišemo Zrenjanin kao dobro mesto za investiranje, mogu da kažem da smo uspeli u tome, ali želimo da, uz te investicije, i naše škole budu bolje i lepše, da naša deca imaju gde da se bave sportom, i to je zadatak svih nas”, istakao je Janjić. 
 
 
 
 
Među više stotina gostiju, predstavnika političkog, privrednog, kulturnog, obrazovnog, verskog i sportskog života grada, javnih institucija i predstavnika gradova i opština iz okruženja, kao i bratskih i gradova prijatelja, našli su se i ministar privrede u Vladi Republike Srbije Goran Knežević, državni sekretar u Ministarstvu državne samouprave i lokalne uprave Ivan Bošnjak, narodni i pokrajinski poslanici, domaći i strani investitori u našem gradu, bivši gradonačelnici, predstavnici više političkih stranaka.  
 
 
 
 
Posebno je gradonačelnik i ovoga puta pozdravio predstavnike gradova i opština iz okruženja, a u Zrenjanin su ovoga puta stigli iz Republike Srpske - Trebinja, Višegrada, Bijeljine, Sokolca, iz Mađarske i Rumunije – bratskih gradova Bekeščabe i Arada, pozdravljeni su i Beograđani i Novosađani.
“Učinili ste mi veliku čast što ste večeras ovde, sa nama, da zajedno obeležimo naše “Dane piva”, drago mi je što se srećemo, mogu da kažem, već godinama i nadam se da se viđamo u sve boljem Zrenjaninu. Hvala vam svima što ste došli, želim vam da se dugo viđamo, u zdravlju i dobrom raspoloženju”, poručio je Janjić.
 
 
 
 
Pažnju svih prisutnih privukao je i dolazak na prijem operskog pevača Bele Mavraka, koji je u četvrtak uveče nastupio sa Zrenjaninskom filharmonijom, kao i Momčila Bajagića Bajage i Bore Đorđevića, koji su sinoć, svojim koncertima, napravili sjajnu atmosferu na Trgu slobode. Najveći broj zvanica je iz Gradske bašte upravo i otišao do gradskog trga i pridružio se hiljadama Zrenjaninaca i njhovim gostima, na koncertima “Bajage i instruktora”, a potom i “Riblje čorbe”, koja je obeležila 40 godina postojanja i svog prvog zvaničnog nastupa, 26. avgusta 1978. godine, u bašti Doma kulture u  Elemiru.