Počela izgradnja dve velike kružne raskrsnice - vozači, oprez u saobraćaju

Počeli su radovi na izgradnji kružnih raskrsnica kod glavne autobuske stanice i na ulazu u industrijsku zonu “Jugoistok” i trajaće tokom naredna dva meseca. U zonama radova uspostavljen je poseban režim saobraćaja i apeluje se na vozače, ali i druge učesnike u saobraćaju, da budu oprezni, prate saobraćajnu signalizaciju i brzinu kretanja prilagode uslovima na terenu. Na glavnim saobraćajnim pravcima neće biti obustave saobraćaja tokom radova, ali će se on svakako odvijati otežano. 
 
 
 
Ovi radovi, na trasi državnog magistralnog puta prvog B reda, Kikinda - Zrenjanin - Beograd, realizuju se u okviru ugovora koji su potpisali gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i izvršni direktor JP “Putevi Srbije” - sektora za održavanje javnih puteva Zoran Stanisavljević. Na osnovu tog ugovora, za izgradnju kružnih raskrsnica, ali i za održavanje putne mreže na teritoriji grada na godišnjem nivou, opredeljeno je 488,6 miliona dinara, od čega je 462,1 milion obezbedilo JP “Putevi Srbije”, a ostatak Grad Zrenjanin.
 
 
 
Tokom radova kod glavne autobuske stanice, na raskrsnici ulica Beogradske, Pere Dobrinovića i Baranjske, saobraćaj će biti zatvoren iz pravca Pere Dobrinovića i Baranjske, a Beogradskom će se odvijati jednom saobraćajnom trakom u oba smera. Radove izvodi preduzeće “Štrabag”, a pre nego što počne izgradnja samog kružnog toka, s obzirom da se radi o velikoj raskrsnici, doći će do izmeštanja nekoliko električnih i stubova rasvete i ti su radovi u toku. 
 
Kružna raskrsnica čija je izgradnja počela na putu Zrenjanin - Ečka predstavljaće ubuduće novi ulaz u industrijsku zonu “Jugoistok” i ulaz na obilaznicu oko Zrenjanina, odnosno na njen deo koji je završen kroz samu zonu “Jugoistok”. Nju je, kao posebno značajnu, pomenuo i gradonačelnik Čedomir Janjić, prilikom poptpisivanja ugovora o izgradnji, a generalno je izgradnju nekoliko kružnih raskrsnica u Zrenjaninu ocenio kao potez koji je ubrzao tok saobraćaja na glavnim opravcima, rasteretio dotadašnje gužve i povećao bezbednost svih učesnika u saobraćaju..
“Koliko su se dobro pokazale kružne raskrsnice svi smo svedoci, svakodnevno, kod benzinske pumpe “Avala”, a sigurno jedna od velikih raskrsnica u gradu jeste i ta kod autobuske stanice, tako da ćemo zajedničkim snagama i tamo rešiti sadašnje probleme u saobraćaju", kazao je tom prilikom Janjić. 
 
 
 
Radove na ukrštanju puta prema Ečki i delu obilaznice u industrijskoj zoni “Jugoistok” izvodi preduzeće “Vojput” iz Subotice. Podsećamo, u proteklih nekoliko godina, grad je dobio tri nova kružna toka - na ulazu u naselje “Bagljaš”, kod centralne gradske pijace i benzinske pumpe “Avala” i na raskrsnici ulica Žarka Zrenjanina, Makedonske i Veselina Masleše. Uključujući i kružne raskrsnice na trasi obilaznice, i interne saobraćajnice na ulazima u “Aviv Park”, ukupno je na teritoriji grada deset ovakvih saobraćajnih čvorova.