Zrenjanin na Sajmu automehanike u Frankfurtu

Grad Zrenjanin pored Razvojne agencije Vojvodine, Fakulteta tehničkih nauka kao vodeće institucije u obrazovanju kadrova u IT sektoru i  grada Pančevo, predstavlja svoje privredne potencijale u okviru vodećeg svetskog Sajma automobilske industrije „Automechanik” u Frankfrutu.
 
 
 
 
 
Delegaciju grada Zrenjanina predvodio je gradonačelnik Čedomir Janjić, koji se na Sajmu sastao sa predstavnicima Privredne komore Srbije u Frankfurtu, ali ovom prilikom pregovarano je i sa nemačkim kompanijama koje su lideri u oblasti auto industrije sa teritorije Nemačke o investiranju u naš grad, a koje su pokazale veliko interesovanje i mogućnost za proširenje svojih, uglavnom proizvodnih kapaciteta baš u Zrenjaninu.
 
Gradonačelnik je ovom prilikom istakao da nemački “Draexlmaier” koji se bavi proizvodnjom seta kablova za autobobile zapošljava 6.000 ljudi i da je ujedno i najveći poslodavac u Zrenjaninu, ali i dodao da firme poput “Novaris”-a ili I.M.S-a ili GLM-a takođe proizvode delove i opremu za automobilsku industriju i odabrali su Zrenjanin kao dobro mesto za poslovanje. Ovo je još jedna prilika da se promovišu naše industrijske zone i van granica Srbije, i da se predstavi povoljna poslovna klima koju naš grad ima, zaključio je Janjić.
 
 
 
 
 
Pored gradonačelnika Janjića, grad Zrenjanin su predstavljali i Predrag Stankov direktor Regionalne privredne komore, Goran Kravarušić načelnik odeljenja za privredu u Gradskoj upravi i Jovan Vukanović šef odseka za lokalni i ekonomski razvoj. 
 
Inače, Sajam automobilske industrije “Automechanik” je vodeći svetski Sajam koji se od 1971. godine održava svake druge godine i na kojem izlaže 5.000 izlagača iz 80 zemalja, a posećuje ga 140.000 posetilaca iz 170 zemalja s ciljem da ugovaraju poslove, nađu dobavljače ili kupce. Vojvodina prvi put učestvovuje na tom značajnom sajmu, na kojem se predstavlja između 11. i 15. septembra.