Otvoren 14. Festival meda u Zrenjaninu

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac otvorio je danas na glavnom gradskom trgu 14. Festival meda, a na samom svečanom otvaranju nastupila su deca iz vrtića “Snežana”, “Leptirić” i “Sunčica”.
 
 
 
 
Proglašavajući festival otvorenim, zamenik Santovac je rekao da Grad Zrenjanin podržava ne samo ovu manifestaciju, već i ovdašnje proizvođače meda.
- Grad Zrenjanin ima brojne manifestacije, a ova je jedna od onih koja ima tradiciju i veliki značaj. Danas je ovde četrnaest izlagača, a biće ih dvadeset sedam i ovo je prilika da naši sugrađani dobiju izuzetno kvalitetan proizvod, a ovom prilikom zahvalio bih svima koji ovde izlažu. Grad Zrenjanin od prošle godine posebno brine o pčelarstvu, tada smo imali konkurs u vrednosti od tri miliona dinara za pomoć pčelarima za kupovinu pčelinjih društava i opreme, ove godine dodelili smo takođe tri miliona, a evo upravo danas, rebalansom budžeta raspisan je novi konkurs vrednosti dva miliona dinara kako bismo pomogli našim pčelarima u još većem obimu - rekao je Santovac.
 
Rekao je i da je želja grada da pčelarstvo podigne na mnogo viši nivo i da pomogne onima koji se bave proizvodnjom meda, a time i Zrenjanincima obezbede kvalitetniji proizvod. 
 
    
 
 
Festival meda tradicionalno organizuju društva pčelara "Milivoj Bugarski" iz Zrenjanina i "Akac" iz Mužlje, uz podršku Grada Zrenjanina.
 
Izlagače i goste pozdravili su i Peter Mezei iz društva “Akac” i Dušan Marinkov iz  društva “Milivoj Bugarski”, kao i Radomir Vlačo iz Saveza pčelarskih organizacija Vojvodine.
 
Festival meda na Trgu slobode traje do nedelje, 14. oktobra.