Potpredsednica Vlade i ministarka Zorana Mihajlović otvara brodogradilište ''Rubikon'' i označava nastavak radova na izgradnji obilaznice

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorana Mihajlović u četvrtak, 25. oktobra, svečano će otvoriti brodogradilište “Rubikon” u Zrenjaninu i označiti nastavak radova na izgradnji obilaznice oko grada. Potpredsednica Vlade i ministarka Mihajlović će održati radni sastanak u kabinetu gradonačelnika, potom će označiti početak radova na trasi obilaznice na Temišvarskom drumu i svečano otvoriti brodogradilište “Rubikon”, nekadašnje “Begej”. 
 
Počinju, dakle, dugoočekivani radovi na trasi obilaznog magistralnog puta oko Zrenjanina, na potezu od kružne raskrsnice na Mihajlovačkom drumu, do buduće kružne raskrsnice na Temišvarskom drumu, ukupne dužine 3,7 kilometara. Gradnju ove deonice investitor, Javno preduzeće “Putevi Srbije”, poverio je tenderom preduzeću “Energoprojekt-Niskogradnja” iz Beograda, a investicija podrazumeva izradu saobraćajnice kroz Gradnulički atar, uključujući ukrštanja kružnim raskrsnicama sa Prvomajskom ulicom i Temišvarskim drumom i izgradnju najzahtevnijeg objekta na čitavoj trasi obilaznice, mosta preko Begeja, nedaleko od ukrštanja s Temišvarskim drumom. Ukupna vrednost radova je nešto veća od 423 miliona dinara.
 
 
Trasa obilaznice s lokacijom mosta preko Begeja i ukrštanja s Temišvarskim drumom
 
 
Radovi u toku na izgradnji kružne raskrsnice obilaznice i magistralnog puta Zrenjanin - Beograd
 
Obilazni magistralni put oko Zrenjanina deo je državnog puta I-B reda Novi Sad - Zrenjanin - Borča (Beograd), čijim se nastavkom izgradnje stvaraju preduslovi za konačno izmeštanje najvećeg dela tranzitnog saobraćaja iz gradskih ulica, ali i lakša saobraćajna komunikacija s novim industrijskim zonama, posebno zonom “Jugoistok-Ečka”, gde su takođe počeli radovi na izgradnji kružne raskrsnice završenog dela obilaznice i magistralnog puta ka Beogradu.
 
Brodogradilište “Rubikon” otvara se na mestu bivšeg “Begeja” i označava novi početak na temeljima nekadašnjeg giganta i start perspektivnog proizvodnog ciklusa u koji je kompanija “Rubikon” uložila 1,6 miliona evra. 
 
Obraćanja na lokaciji početka radova na trasi obilaznice nisu predviđena, a nakon svečanog otvaranja “Rubikona”, prisutnima će se obratiti direktor kompanije Marko Pražić, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorana Mihajlović