Šesnaest ekipa na 11. Mini olimpijadi Udruženja za pomoć MNRO

Šesnaest ekipa iz petnaest gradova i opština Vojvodine, najviše do sada, okupilo se u subotu u zrenjaninskom Aviv Parku, na 11. Mini olimpijadi Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama Vojvodine. Pre svega da bi se družili, a potom i nadmetali u pet sportskih disciplina, učesnici ove jedinstvene manifestacije u naš grad su došli iz Novog Sada, Subotice, Feketića, Bačke Topole, Vrbasa, Inđije, Žablja, Bačkog Petrovca, Vršca, Stare Pazove, Kule, Kikinde, Srbobrana i Pančeva, dok su domaćine predstavljale dve ekipe: osnovne i srednje škole “9. maj” i Udruženja za pomoć MNRO “Suncokret”. 
 
 
 
Po treći put objedinjene su u Aviv Parku ova manifestacija i “Trka za srećnije detinjstvo” koju su, simbolično, otvorili upravo učesnici Mini olimpijade, pozdravljeni aplauzom od prisutnih kraj staze.  I ovoga puta pod sloganom “Uz prijatelje nikad nisi sam”, manifestacije su okupile veliki broj naših sugrađana, koji su kupovinom startnih brojeva za trku i radova osoba sa smetnjama u razvoju na prodajnoj izložbi doprineli humanitarnom aspektu čitavog događaja. 
 
 
 
Pozdravljajući učesnike i goste našeg grada u ime gradonačelnika Čedomira Janjića i u svoje lično ime, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić izrazio je zadovoljstvo što je ovaj skup, koji se održava uz poruku da granice između nas ne postoje, okupio najveći broj ekipa do sada. 
“Puna su nam srca danas i pokazujemo ovom Mini olimpijadom da zajedno možemo mnogo toga da postignemo. Najavljivali smo i prethodnih godina da će sve više ekipa dolaziti u Zrenjanin, sada ih je već šesnaest, zahvaljujući vama, organizatorima i volonterima. Želim vam svima puno uspeha, a svi smo, svakako, već pobedili”, poručio je Radišić, u prisustvu pomoćnika gradonačelnika Sima Salapure, sekretara Crvenog krsta Zrenjanin Aleksandre Tanasijević, predsednika Sportskog saveza grada Zrenjanina Rajka Petrovića i trenera zrenjaninskog “Hendi sporta” i organizatora sportskih takmičenja Mini olimpijade Borislava Nuhanovića.
 
 
 
Učesnicima su se obratili i predsednica Udruženja “Suncokret“ Ružica Tomić, kao i sekretar Saveza udruženja za pomoć MNRO AP Vojvodine  Bojana Đuran. Nakon što su svi učesnici, igrom i pesmom, ispratili oficijelnu himnu Mini olimpijade, udruženja “Sunckoret“, na sportskim terenima nadmetali su se u pet disciplina: rušenju čunjeva, bacanju kugle u dalj, nadvlačenju konopca, odbojci sa čaršavom i disciplini izneneđenja. Po propozicijama takmičenja, svaka od prijavljenih ekipa imala je maksimalno osam takmičara, uz dva pratioca. Najuspešnijima su dodeljene diplome i medalje, ali to sigurno nije bilo primarno na terenima Aviv Parka.