”Sport je za sve, uključi me” u OSŠ "9. maj"

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima - pomoćnicima Simom Salapurom i Duškom Radišićem, posetio je danas Osnovnu i srednju školu "9. maj", koju pohađa 270 učenika i gde je organizovan sportski događaj pod sloganom ”Sport je za sve, uključi me”.

 

 

 

Povod za to je nedavno opremljen sportski teren u dvorištu škole i fiskulturna sala za učenike i decu ometenu u razvoju koja pohađaju tu školu.

 

 

Gradonačelnik Janjić je kazao da Grad Zrenjanin izdvaja značajna sredstva za funkcionisanje osnovnih i srednjih škola i Predškolske ustanove, a da je dobro što u gradu postoje kompanije koje žele da pomognu.

 

 

- Nisu to samo velike kompanije, već se pokazalo da ima preduzetnika koji su raspoloženi da pomognu, olakšaju i ulepšaju dane ovoj deci u školi “9.maj”. Mi ćemo se baviti velikim projektima, ovaj novi objekat, čija se gradnja finansira iz budžeta grada, kako planiramo, sledeće godine bi trebalo da bude završen i to će biti dodatni, lep prostor za boravak dece - kazao je gradonačelnik Janjić.

 

  

 

Direktorica škole “9. maj” Snežana Vukić kazala je da je današnja sportska akcija nastala iz priče sa dobrim ljudima koji su prepoznali njihov trud da deci sa smetnjama u razvoju pruže bar deo onoga što imaju ostala deca.

- Ovde su nam danas i deca iz sportskog košarkaškog kluba “Petrovgrad”, odbojkaši iz Odbojkaškog kluba “Proleter” i rukometaši iz RK “Proleter”, a svi oni došli su da nas podrže i druže sa nama - navela je ona.

 

  

 

Istakla je da je cilj sporstke akcije ”Sport je za sve, uključi me” da se deca i odrasli podsete da smo svi, isti bez obzira na različitosti.

- Najvažnije je bilo da ovom akcijom, a nadamo se i budućim, da kod roditelja i učenika sportista probudimo odgovornost prema našoj školskoj deci, a ovog puta kroz sport. To nam je najvažnije, da ta odgovornost ne bude trenutna, samo danas na sportskim terenima u školskom dvorištu, već da bude stalna i uvek prisutna među nama - rekla je ona. 

 

 

 

Oprema u školskom dvorištu nabavljena je i sredstvima od Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

- Imamo nove koševe u dvorištu, odbojkašku mrežu, dva stola za stoni tenis, goliće za mini fudbal, nabavili smo i dva koša koja su postavljena u našoj fiskulturnoj sali - rekla je Vukić.