U biblioteci otvoren “Zvučni kutak”, u Gradskoj kući prijem za goste iz Sarajeva

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac primio je danas u svom kabinetu Sakiba Pleha iz Sarajeva, direktora Biblioteke za slepa i slabovidna lica u Bosni i Hercegovini i njegove saradnike koji borave u našem gradu, a prijemu su prisustvovali i predstavnici GNB “Žarko Zrenjanin” i Međuopštinske organizacije slepih i slabovidih Zrenjanin.

 

 

Povod dolaska Sakiba Pleha jeste uručenje donacije GNB "Žarko Zrenjanin" i Međuopštinskoj organizaciji slepih i slabovidih Zrenjanin, kao i otvaranje "Zvučnog kutka" namenjenog slepim i slabovidim osobama u prostorijama zrenjaninske biblioteke.

 

 

Zrenjaninska biblioteka otvarila je svoj "Zvučni kutak" namenjen slepim i slabovidim osobama, zahvaljujući sredstvima obezbeđenim putem konkursa Ministarstva pravde Republike Srbije.

 

 

Na otvaranju Zvučnog kutka biblioteke potpisan je protokol o saradnji između Biblioteke za slepa i slabovidna lica Bosne i Hercegovine, Međuopštinskog saveza slepih Zrenjanin i Gradske narodne biblioteke "Žarko Zrenjanin".

 

 

Gospodin Sakib Pleho prepoznao je napore biblioteke i grada da se unapredi položaj slepih i slabovidih osoba i izrazio je želju da uruči vrednu donaciju biblioteci i Međuopštinskoj organizaciji slepih i slabovidih Zrenjanin.