Zamenica ambasadora Izraela u poseti Zrenjaninu

U okviru filmskog programa Kulturnog centra Zrenjanina, u saradnji sa ambasadom Izraela u Srbiji, svake srede i četvrtka, u toku novembra, u Maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina prikazuje se ciklus izraelskog filma. 
 
Početak filmskog ciklusa svečano je sinoć otvorila zamenica ambasadora Izraela u Srbiji Dženi Sedov i predstavila ovaj značajan segment kulturnog stvaralaštva Izraela. 
 
Povodom posete visoke predstavnice ambasade Izraela Zrenjaninu organizovan je prijem u Plavom salonu Gradske kuće, a domaćini su bili Saša Santovac, zamenik gradonačelnika, Snežana Vučurević, načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga i Ljuba Travica, zamenica predsednika Skupštine grada Zrenjanina, u prisustvu predstavnika Jevrejske opštine Zrenjanin i Kulturnog centra Zrenjanina.
 
 
 
Obraćajući se novinarima, Dženi Sedov je istakla da su ovakvi događaju prilika ne samo za kulturnu saradnju, već i otpočinjanje saradnje na drugim poljima, pre svega ekonomije.
- Veliko mi je zadovoljstvo što sam u prilici da otvorim Ciklus izraelskog filma, to će kroz kutluru i film približiti dva naroda - kazala je ona.  
 
Zamenik Santovac ukazao je na 70 godina od osnivanja Izraela i 26 godina od uspostavljanja saradnje između Srbije i te zemlje.
- Ono što moram da istaknem jeste da Grad Zrenjanin, posebno Kulturni centar, često organizuju događaje koji omogućavaju Zrenjanincima da se upoznaju sa drugim kulturama i narodima, sada imamo prilku da se upoznamo sa kulturom naroda Izraela. Ukazaću i da u gradu postoji Jevrejska zajednica, da smo se dotakli još nekoliko tema, osim kulture - rekao je Santovac.
 
 
 
Podsetio je i na jedinu izraelsku privrednu investiciju u našem gradu, Aviv Park koji je, kako je rekao, promenio lice grada i najbolja je preporuka i za druge investitore iz te zemlje da dođu u Zrenjanin.
 
Direktor Kulturnog centra Goran Marinković izrazio je zadovoljstvo započetom saradnjom te institucije i ambasade. Naveo je da će filmovi u okviru ciklusa izraelskog filma biti emitovani u maloj sali s početkom u 20 časova, a da je ulaz na sve projekcije besplatan.
 
Sinoć je emitovan prvi film iz ciklusa - "Ben-Gurion", posvećen osnivaču Izraela Davidu Ben-Gurionu. U nastavku filmskog ciklusa biće prikazano još osam filmova, svake srede i četvrtka do kraja novembra, od 20 časova.