''Kad granice ne postoje, igramo se mnogo bolje'' - održane Inkluzivne igre bez granica

U prisustvu više od hiljadu učesnika i gledalaca u zrenjaninskoj “Kristalnoj dvorani”, danas su sedmi put održane tradicionalne Inkluzivne igre bez granica, manifestacija koja je od 2016. godine uvrštena u kalendar zvaničnih gradskih manifestacija i kao takva podržana od strane Grada Zrenjanina. 
 
 
 
Pod prepoznatljivim sloganom “Kad granice ne postoje, igramo se mnogo bolje”, ovu jedinstvenu dečiju, sportsku i društvenu manifestaciju, organizuje osnovna i srednja škola “9. maj” iz Zrenjanina, uz podršku grada Zrenjanina. Ove godine okupila je takmičare iz 11 gradskih osnovnih škola Predškolske ustanove Zrenjanin, decu iz redovne populacije, mentalno nedovoljno razvijenu decu, njihove vaspitače, nastavnike, roditelje i popularne sportiste. Među brojnim posetiocima i gostima manifestacije bila su ovoga puta i deca iz 15 naseljenih mesta sa teritorije grada. 
 
 
 
U ime Grada Zrenjanina prisutnima se obratio zamenik gradonačelnika Saša Santovac, podsetivši da su prve ovakve igre održane u prostoru hale “Medison”, a da danas po svemu zaslužuju da se organizuju u novoj “Kristalnoj dvorani”.
- Hvala vam svima što ste došli, hvala vam što dokazujete da inkluzija nije iluzija, što smo svi zajedno danas ovde, da smo srećni, da se smejemo, da se takmičimo. Grad Zrenjanin se ponosi ovom manifestacijom i pionir je među gradovima u našoj zemlji koji organizuju slične igre. Sigurno ćemo i u narednom periodu podržavati ovakve aktivnosti, s ciljem da sva deca imaju ista prava, da budu jednaka i da se takmiče i druže zajedno - poručio je Santovac i zamolio sve učesnike i publiku da pošalju zajednički pozdrav, uz uzvik grada u kom se Inkluzivne igre održavaju, što je i učinjeno, uz gromko “jedan, dva, tri, Zrenjanin!”.
 
 
 
Snežana Vukić, direktorka osnovne i srednje škole “9. maj”, iz koje je svojevremeno i krenula inicijativa za organizovanje jedne ovakve manifestacije, rekla je da se ove godine odazvalo još više učesnika nego inače.
- Možemo da poručimo ono što je i cilj naših igara - da se svi zajedno učimo toleranciji, da budemo ravnopravni, jako je važno da naučimo šta je fer-plej i da naučimo da navijamo jednako za sve, da poštujemo različitosti. Deca u školama se raduju ovim igrama i takmičenju,  i spremaju se za njih, s obzirom da znaju da se igre tradicionalno održavaju početkom decembra - istakla je direktorka Vukić.
 
 
 
Prisutnima se obratio i predstavnik generalnog sponzora, zrenjaninske kompanije “Gomeks”, direktor za finansijske i opšte poslove Dragan Ranisavljević, a igre je proglasio otvorenim gost iz Novog Sada Milan Inić “Jaserštajn”, kreator popularnog istoimenog Jutjub kanala za mlade. 
 
Osim zamenika gradonačelnika Saše Santovca, otvaranju manifestacije prisustvovali su i pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić i zamenica predsednika Skupštine grada Zrenjanina Ljuba Travica.