Kup Srbije u vaterpolu Šapčanima - odlična atmosfera na zrenjaninskom bazenu

Grad Zrenjanin bio je prethodnog vikenda domaćin finalnog turnira Kupa Srbije u vaterpolu, a poklonici našeg najtrofejnijeg sporta imali su priliku da uživaju u tri veoma kvalitetna i neizvesna meča. Prvi put u istoriji, šampionski pehar osvajača nacionalnog kupa podigli su vaterpolisti VK “Šabac”, koji su sinoć, pred prepunim tribinama bazena SC “Jug” na Šećerani, u uzbudljivoj utakmici savladali ekipu “Radničkog” iz Kragujevca, rezultatom 10:9 (2:2, 2:2, 4:1, 2:4).
 
Utakmici su prisustvovali čelnici Vaterpolo saveza Srbije, Grada Zrenjanina, funkcioneri nacionalnog i pokrajinskog vaterpolo saveza, predstavnici klubova, a organizovano su u naš grad stigli i navijači iz oba grada. Pobednički pehar kapitenu Šapčana Gojku Pijetloviću uručio je predsednik Vaterpolo saveza Srbije Viktor Jelenić, a zlatne medalje igračima dodelio je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić. Srebrna odličja vaterpolistima “Radničkog” dodelio je generalni sekretar VSS Nemanja Marjan.
 
 
 
 
Nakon potpuno neizvesne prve dve četvrtine i nerešenog rezultata 4:4 na poluvremenu, Šapčani u trećem delu igre ostvaruju, činilo se tada, nedostižnu prednost i rešavaju je sa 4:1. Međutim, Kragujevčani uspevaju da se približe na jedan gol i uvedu meč u dramatičnu završnicu, koju uspevaju da spretnije reše vaterpolisti Šapca i potpuno zasluženo osvoje istorijski trofej.  
 
Prethodno su, u subotnjim polufinalnim mečevima, Šapčani savladali beogradski “Partizan” 14:10, dok je “Radnički” bio bolji od VK Nais iz Niša i slavio rezultatom 8:5.
 
 
 
 
Grad Zrenjanin bio je na visini zadatka organizovanja jednog ovakvog turnira, nastavljajući tako dobru saradnju s Vaterpolo savezom Srbije, a tehnički organizator, VK “Proleter” uložio je maksimalne napore da sve na Gradskom bazenu funcioniše u najboljem redu. Sva tri meča iz Zrenjanina direktno je prenosila Radio-televizija Srbije.