Održana 31. sednica Gradskog veća - investitori kupili novih 26 hiljada kvadrata zemljišta

Sednica Gradskog veća, 31. po redu, kojom je predsedavao gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, održana je danas u sali Gradskog veća.
 
Na dnevnom redu bilo je pet tačaka. Svih pet bile su predlozi rešenja o otuđenju građevinskog zemljišta.
 
 
 
Izvestilac po tim tačkama, Violeta Kučanda Bogasenieva, kazala da je tokom oktobra i novembra ove godine Grad Zrenjanin raspisao oglas o otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini Grada Zrenjanina. 
- Današnja rešenja su rezultat tog oglasa i prodaje na tom oglasu, a predmet prodaje bilo je zemljište u radnim zonama Jugoistok i Bagljaš aerodrom, lokaliteti radnih zona “Plinara” i Despotovac i poslovni kompleksi na lokalitetu Uroš Predić i Dragice Pravice, kao i zemljište u porodično - stambenoj izgradnji na lokalitetima Baranjska, Uroš Predić, Majora Gavrilovića, Proke Sredoja i Laze Lazarevića - navela je, između ostalog, Kučanda Bogasenieva. 
 
 
 
Po završetku zasedanja, u  izjavi novinarima, gradonačelnik Janjić ocenio je da sa današnje sednice stižu dobre vesti.
- Po oglasu objavljenom pre mesec dana javili su se zainteresovani investitori, kako u industrijskim zonama, tako i na lokacijama za stambenu izgradnju u našem gradu. Cene koje se postižu na prodajama putem oglasa su sve veće i to me raduje. Praktično, kad god da raspišemo prodaju imamo kupca i to je pokazatelj da u ovom gradu mnoge stvari idu na bolje - kazao je gradonačelnik. 
 
Istakao je da je 26.000 kvadrata zemljšta prodato ovih dana i da je budžet grada uvećan za 33,7 miliona dinara.