Sednica Gradskog veća: stvoreni uslovi za izdavanje građevinske dozvole ''Linglongu''

Na današnjoj 34. sednici Gradskog veća, kojom je predsedavao gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, usvojen je Predlog Odluke o donošenju Plana detaljne regulacije radne zone ''Jugoistok 2 -A'' u našem gradu. Izvestilac po toj, jedinoj tački dnevnog reda, bila je načelnica Odeljenja za urbanizam Gradske uprave, Ljiljana Pecelj Luburić. 
 
 
 
Ona je podsetila da je reč o radnoj zoni smeštenoj u blizini puta ka Beogradu za koju su ranije donete četiri odluke o pristupanju izrade detaljne regulacije.
- Ovim smo završili prvi deo, od ta četiri, deo koji je vezan za samu saobraćajnicu ka Beogradu, namenjen je industrijskim pogonima, za stranog investitora, odnosno cela zona je  rađena za potrebe budućih investitora. Sve ovo prošlo je zakonsku proceduru kako je i nalagano, izloženo na ranom javnom uvidu, Nacrt plana uradilo je naše Javno preduzeće za urbanizam, oglašen je na javnom uvidu, komisija je zasedala i u najkraćem roku uspeli smo sve to da završimo. Time se stvara mogćnost da otpočne gradnja proizvodnih pogona - kazala je ona.
 
 
 
Nakon usvajanja ove odluke, gradonačelnik Janjić je rekao da bi ovaj predlog morao biti i na dnevnom redu Skupštine grada i zamolio predsednika Olivera Mitrovića da zakaže sednicu u najkraćem roku. Nakon te odluke, rekao je gradonačelnik, sve će biti spremno za građevinsku dozvolu za kineskog investitora.
 
Gradonačelnik  je ukazao da je u rekordno kratkom roku odrađena detaljna regulacija dela industrijske zone u kom će se realizovati najveća kineska investicija, ”Šandong Linglong”, na ulasku u tu zonu.
- Praktično je 96 hektara pripremljeno za izdavanje građevinske dozvole. Što se grada tiče sve je spremno, zahvalio sam se i ljudima u lokalnoj administraciji, odeljenjima za urbanizam, imovinsko - pravnom, koji su sve uradili profesionalno, a to je još jedan dokaz zašto investitori dolaze u Zrenjanin - rekao je on i naveo da bi, prema njegovim informacijama, gradnja pogona trebalo bi da počne u martu naredne godine. .    
 
 
 
Oliver Mitrović rekao je da, zbog ovakvih pitanja, bitnih za naš grad, postoji mogućnost zakazivanja vanredne sednice po hitnom postupku i da će naložiti skupštinskoj službi i  sekretaru da se krene u realizaciju saziva i da će sednicu Skupštine grada zakazati u roku od 24 sata, odnosno za sutra, u 9 časova.