Skupština jednoglasno usvojila plan detaljne regulacije dela zone ''Jugoistok''

Na završetku poslednje radne sedmice u ovoj godini, danas je zasedala Skupština grada Zrenjanina, na sednici sazvanoj juče po hitnom postupku. Na dnenom redu našla se jedna tačka dnevnog reda -  Predlog Odluke o donošenju Plana detaljne regulacije radne zone ”Jugoistok 2-A” u Zrenjaninu.
 
Kako je objašnjeno tokom jučerašnje sednice Gradskog veća, u pitanju je odluka na osnovu koje se stvara mogućnost za izdavanje građevinske dozvole kineskoj kompaniji “Linglong Tire”, odnosno početak izgradnje proizvodnih pogona i realizacije kapitalne privredne investicije vredne milijardu dolara. 
 
 
 
Obrazlažući danas predlog odluke, gradonačelnik Čedomir Janjić rekao je da su plan detaljne regulacije dela zone “Jugoistok” sve stručne službe uradile u rekordnom roku i veoma efikasno.
- Sačekali smo da prođe zakonski rok od 30 dana za javni uvid, to je završeno prekjuče, Gradsko veće je juče dalo saglasnost na predlog odluke, vi ste sastali u roku od 24 sata, i donosimo Plan detaljne regulacije za deo zone ”Jugoistok”, odnosno parcele koja je namenjena za izgradnju fabrike pneumatika “Šandong Linglong Tajr”. Mislim da smo pokazali da smo ozbiljna administracija, a ovim danas pokazujemo i da je naša Skupština jedna od najefikasnijih u Srbiji, to garantujem - poručio je Janjić odbornicima i dodao da je posle današnjeg dana industrijska zona “Jugoistok” spremna da primi novog stanara.
 
 
 
- Posle današnje odluke možemo, praktično, ako kineski investitor podnese validnu dokumentaciju, u roku od 24 sata da mu izdamo građevinsku dozvolu. Pošto znam da planiraju u martu da postavljaju kamen-temeljac, mi smo spremni već danas i to je samo još jedan od dokaza zašto su investitori zainteresovani da dolaze u grad Zrenjanin i siguran sam da će 2019. godina biti veoma značajna i što se tiče investicija i izgradnje proizvodnih pogona - naglasio je gradonačelnik. 
 
Odbornicima je na kraju poželeo uspešnu predstojeću godinu, dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću.
  
Skupština je potom Predlog Odluke o donošenju Plana detaljne regulacije radne zone ”Jugoistok 2-A” u Zrenjaninu usvojila jednoglasno, glasovima svih odbornika koji su prisustvovali današnjoj sednici.