''Velika filmska avantura'' Zrenjaninske filharmonije, 4. januara u Kulturnom centru Zrenjanina

Zrenjaninska filharmonija predstaviće se ponovo zrenjaninskoj publici 4. januara 2019. godine, novogodišnjim koncertom u Kulturnom centru Zrenjanina, programom “Velika filmska avantura”, a uz Filharmoniju nastupiće i Novosadski big bend i tri tenora - Dušan Svilar, Matia Zanata i Stevan Karanac, saopšteno je danas na konferenciji za novinare u Gradskoj kući. Koncert su najavili direktor Zrenjaninske filharmonije Roman Bugar i pomoćnik direktora Kulturnog centra Zrenjanina Vladimir Đurić, koji se zahvalio Gradu Zrenjaninu što je prepoznao da koncerti Zrenjaninske filharmonije predstavljaju veoma značajne događaje za kulturu našeg grada.
 
 
- Mi s velikim zadovoljstvom, već nekoliko godina unazad, realizujemo koncert Filharmonije kao prvi program u našoj novoj programskoj sezoni i nema boljeg načina za početak sezone od jednog tako kvalitetnog programa i pune sale i nadam se da će nam i cela programska sezona biti takva - kazao je Đurić i podsetio da je Kulturni centar partner Filharmonije već nekoliko sezona, bilo da je u pitanju pomoć u logistici, ili se ti koncerti održavaju u Kulturnom centru. 
 
 
Napomenuo je da je broj ulaznica za koncert ograničen, da je dobar deo već prodat i pozvao zrenjaninsku publiku koja želi da uživa u koncertu da na vreme obezbedi kartu. Cene ulaznica su 1000 i 1200 dinara. 
 
Direktor Zrenjaninske filharmonije Roman Bugar najavio je za njihov peti novogodišnji koncert repertoar koji će biti sastavljen od numera filmske muzike koje do sada nisu izvodili.  
- Zajedno sa Novosadskim big bendom nastupiće na sceni 60 muzičara, koji će izvesti “filmsku avanturu”, uz tri tenora, čime smo se ugledali na svetska tri tenora, Dominga, Karerasa i Pavarotija, koji su svojevremeno punili stadione na turnejama. Oni su pevali klasičnu muziku, a mi ćemo ovoga puta, s obzirom na pozitivne reakcije publike na naš nastup prilikom “Dana piva”, izvesti filmski repertoar, ali u potpunosti drugačiji nego do sada, tako da će program biti ekskluzivan i verujem, spektakularan - kazao je Bugar.
 
 
Istakao je dobru saradnju u protekloj godini s Kulturnim centrom Zrenjanina, a posebno je naglasio da se ništa od programa ne bi realizovalo bez podrške zrenjaninske lokalne samouprave i gradonačelnika Čedomira Janjića koji su iskazali veliko razumevanje za sve projekte Zrenjaninske filharmonije, čime je ona postala svojevrsni brend grada Zrenjanina.