Zrenjanin u subotu i nedelju domaćin finalnog turnira vaterpolo Kupa Srbije

Grad Zrenjanin u subotu i nedelju, 22-23. decembra, biće domaćin finalnog turnira vaterpolo Kupa Srbije za sezonu 2018/19, uz učešće vaterpolo klubova Partizan (Beograd), Nais (Niš), Radnički (Kragujevac) i Šabac. Na Gradskom bazenu u subotu su na programu polufinalne utakmice, u kojima se sastaju Partizan-Nais i Radnički-Šabac, dok je finale na programu u nedelju, u 20 časova. 
 
Turnir su danas, na pres konferenciji u Trofejnoj sali Vaterpolo saveza Srbije u Beogradu, najavili  predsednik VSS Viktor Jelenić, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, predsednik VK “Proleter” Dragoljub Bjeloglav i generalni sekretar VSS Nemanja Marjan. Nekadašnji proslavljeni reprezentativac naše zemlje, a od aprila ove godine predsednik nacionalnog vaterpolo saveza Viktor Jelenić, zahvalio se gradonačelniku Janjiću, gradu Zrenjaninu i VK “Proleter” na pomoći koju daju Vaterpolo savezu Srbije. 
- To je značajna pomoć i za naš klupski vaterpolo, a stiže iz sredine koja ima nameru da podigne i svoj vaterpolo klub, a nadamo se da će tako biti i u drugim lokalnim samoupravama. Nadam se da će ovaj turnir da protekne u najboljem redu i neka najbolji pobedi - poručio je Jelenić.  
 
 
 
Gradonačelnik Zrenjanina rekao je da mu je čast što je naš grad dobio organizaciju ovakvog turnira, što je za to bilo sluha u Vaterpolo savezu Srbije. Mislim da imamo dobar objekat, dobar bazen, drago mi je zbog novih ljudi u našem vaterpolo klubu, entuzijastima na čelu s gospodinom Bjeloglavom i imamo velikih zajedničkih ambicij, što se tiče vaterpola u Zrenjaninu. Ovog vikenda su u našem gradu najkvalitetniji srpski klubovi i to će biti spektakl ne samo za Zrenjanince, nego za celu državu - kazao je gradonačelnik i podsetio na nekoliko gostovanja selekcije Srbije u Zrenjaninu u prethodnom periodu.
- Reperezentacija je bila dočekana pred punim tribinama našeg bazena, verujem da će takva atmosfera na bazenu biti i predstojećeg vikenda - zaključio je Čedomir Janjić.      
 
 
 
Predsednik VK “Proleter” Dragoljub Bjeloglav istakao je da je klubu na čijem je čelu pripala velika čast i zadovoljstvo da bude suorganizator jednog ovakvog turnira u najtrofejnijem sportu u Srbiji. 
- Nadamo se da ćemo zadovoljiti sve kriterijume koje ovakav sport zahteva. Vaterpolo se u Zrenjaninu igra već 72 godine, u poslednje vreme nismo baš bili uspešni u organizaciji kluba, ali se nadamo da ćemo u nekom narednom periodu uspeti da se vratimo u prvoligaško društvo. Ovakve manifestacije, kao što je fajnal for Kupa Srbije, su izuzetno dobrodošle za afirmaciju ovog sporta u našem gradu - naglasio je Bjeloglav.
 
 
 
U prvom polufinalnom meču, u subotu, 22. decembra, s početkom u 19.45 časova, sastaće se KVK Radnički - VK Nais, a u drugom meču, od 21.30 časova, VK Partizan - VK Šabac. Finale se igra u nedelju, 23. decembra, od 20 časova. Sva tri meča direktno će prenositi Radio-televizija Srbije. 
 
Ulaznice, po ceni od 200 dinara, mogu se kupiti na blagajnama Gradskog bazena i Kulturnog centra Zrenjanina.  
 
Organizacijom ovog turnira, Zrenjanin nastavlja da promoviše naš najtrofejniji sport, nakon što je u prethodne dve godine tri puta bio domaćin državnoj selekciji Srbije. U lepom sećanju ljubitelja vaterpola i sporta uopšte u našem gradu ostali su mečevi naše reprezentacije protiv Australije, marta 2016. godine, Nemačke, marta 2017. godine i protiv Rumunije, novembra prošle godine. Nastavlja se, dakle, dobra saradnja između Grada Zrenjanina i nacionalnog vaterpolo saveza i to je najbolji poziv zrenjaninskoj publici da tokom vikenda dođe na tribine bazena i pozdravi naše najuspešnije klubove, u borbi za trofej Kupa Srbije.