Prijem za članove porodica poginulih boraca u oružanim sukobima od 1990. do 1999. godine

U Baroknoj sali Gradske kuće juče je organizovan prijem za članove porodica poginulih boraca sa teritorije Grada Zrenjanina u oružanim sukobima od 1990. do 1999. godine. Tradicionalno, ovaj prijem Grad Zrenjanin organizuje povodom Dana državnosti Republike Srbije, 15. februara. 
 
Na samom početku, minutom ćutanja odata je pošta poginulim borcima.
 
 
 
Prisutne je, u ime Grada Zrenjanina, pozdravio zamenik gradonačelnika Saša Santovac, a prijemu su prisustvovali i načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Gradske uprave Jelena Dragić i predstavnici tog odeljenja, direktorka Centra za socijalni rad Olivera Lisica i major Rade Daljević, ispred Komande za razvoj Banatske brigade garnizona Vojske Srbije u Zrenjaninu.  
 
Navodeći da su gubitak života i tuga za poginulima nemerljivi i nenadoknadivi, zamenik Santovac je rekao i da se ljudski životi ne mogu vratiti, ali da se može sačuvati sećanje na poginule borce i pružiti pomoć i podrška njihovim porodicama. Dodao je da su čelnici Grada Zrenjanina uvek tu za takvu vrstu saradnje i razgovora, da su spremni da čuju predloge i mišljenje članova porodica poginulih, njihove sugestije i inicijative. 
 
 
 
Između ostalog, oni su juče izrazili inicijativu i želju da jedna od ulica u Stajićevu ponese ime vojnika iz tog sela, Slaviše Kepića, koji je tragično stradao prilikom NATO agresije na našu zemlju, 1999. godine.  
 
Takođe, juče je istaknuto i da će Grad Zrenjanin tokom narednih dana isplatiti finansijsku pomoć porodicama poginulih, kako to čini svake godine. 
 
Jovica Pilipović, predsednik Udruženja RVI i porodica palih boraca, zahvalio je što lokalna samouprava već godinama unazad pomaže porodicama poginulih i ukazao da je Zrenjanin jedan od malobrojnih gradova u našoj zemlji koji na ovakav način brinu o porodicama RVI i palih boraca.