Uređuju se pločnici oko jezera i kod hotela ''Vojvodina''

Radnici zrenjaninskog preduzeća “Eko-Gradnja” koriste prve lepe dane za početak radova na uređenju pločnika u centru grada, na potezu kod centralnog gradskog jezera i hotela “Vojvodina”. Završeni su radovi na sanaciji oštećene staze uz jezero u neposrednoj blizini Kulturnog centra Zrenjanina, što predstavlja manji deo posla koji tek predstoji - sanacija staze uz Muzičku školu i izgradnja potpuno novog trotoara u Skerlićevoj ulici, na strani uz hotel “Vojvodina”. 
 
 
 
 
U toku su radovi na uklanjanju ploča uz jezero, sve do Malog mosta, koje će biti presložene, a biće popločani i segmenti koji su do sada samo formalno imali ulogu “zelene površine”, a ustvari predstavljali ruglo i problem prilikom svake atmosferske padavine. Takođe, postavljaju se behaton ploče na delu trotoara uz ogradu parkinga hotela “Vojvodina”, čime će hotel najzad funkcionalno biti povezan stazom do jezera i dalje do Kulturnog centra. 
 
 
 
 
Kako ističu izvođači radova, čine se napori i dogovori s menadžmentom hotela da se novi pločnik produži i uz sam hotel, sve do Trga slobode. Na tom delu sada postoji asfaltirana, ali dotrajala staza, koja prilično odudara od uređenog ostatka ulice i popločane suprotne strane, uz Pijarističku crkvu i zgradu Ekonomsko-trgovinske škole “Jovan Trajković”.
 
 
 
Nakon prošlogodišnjih radova na Trgu slobode, ispred burekdžinice “Omladina” i ulaza u Societe Generale banku, saniran je i granitni pločnik na tom delu trga. Radovi su nastavljeni i na rekonstrukciji Trga dr Zorana Đinđića, a u predstojećem periodu biće sanirana i problematična mesta na pločniku duž centralne zrenjaninske ulice.