Gradonačelnik uručio ključeve reanimobila Službi hitne medicinske pomoći Zrenjanin

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima posetio je juče Službu hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Zrenjaninu i vd direktorki dr Gordani Đurić uručio ključeve novog reanimobila tipa “Fiat”. To najsavremenije vozilo doprineće poboljšanju zdravstvenih usluga stanovnika Grada Zrenjanina i dodatno unaprediti Službu hitne medicinske pomoći u njenoj izuzetno značajnoj delatnosti.
 
 
 
Zahvaljujući gradonačelniku na razumevanju za obezbeđenje novog vozila, vršilac dužnosti direktorke Doma zdravlja Zrenjanin dr Gordana Đurić istakla je da je Službi hitne medicinske pomoći nov reanimobil bio neophodan, s obzirom da su vozila koja se sada u toj službi koriste prešla između 350 i 400 hiljada kilometara. 
 
 
 
“Dobili smo reanimobil, najsavremenije opremljen, koji će puno značiti i lekarima specijalistima urgentne medicine u tri ekipe, koliko ih imamo u toku dana, a naravno i našim pacijentima. Za obnovu voznog parka potrebna su nam još dva slična vozila, jer trenutno imamo četiri urgentna vozila i u nekom budućem periodu bilo bi dobro da ih imamo još dva sigurna”, kazala je dr Đurić i dodala da u radu Službe hitne medicinske pomoći nije toliko bitan broj poziva od strane pacijenata, koliko činjenica da služba “pokriva” veliku gradsku teritoriju, uključujući i 22 naseljena mesta.
 
 
 
“Takođe, vršimo i transport pacijenata sa sekundarnog na tercijarni nivo, to znači da pacijente koji su hospitalizovani kod nas u bolnici upućujemo ka Kliničkom centru Novi Sad, prema Institutu Sremska Kamenica ili prema Beogradu. Najveći problem predstavlja, dakle, velika kilometraža koja se prelazi u toku dana, a koja samim tim utiče i na stanje naših vozila”, objasnila je dr Đurić.
 
 
 
Svečanoj primopredaji reanimobila u krugu Službe hitne medicinske pomoći u Zrenjaninu, uz gradonačelnika Čedomira Janjića, prisustvovali su i zamenik Saša Santovac i pomoćnici Duško Radišić i Dragan Ćapin.