Na Sajmu zapošljavanja ponuđeno više od 700 radnih mesta

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac otvorio je danas u hali “Medison” Sajam zapošljavanja, koji se, po 23 put, održava u organizaciji Grada Zrenjanina i Nacionalne službe za zapošljavanje - Filijale Zrenjanin.
 
Santovac je kazao da ove godine 32 poslodavca traže radnike, njih ukupno 719, koliko je slobodnih radnih mesta.
- Ono što svim nezaposlenim Zrenjanincima koji su danas ovde na Sajmu želim, jeste da im ovo bude poslednji sajam na kome traže posao, da će ih poslodavci zaposliti i da više neće morati da posećuju sajmove u narednom periodu - rekao je Santovac.
 
 
 
 
Ukazao je i da je Grad Zrenjanin poslednjih godina drastično smanjio broj nezaposlenih lica, sa oko 12.500 pre sedam godina, na ispod 5.000 koliko ih je sada na evidenciji Filijale za zapošljavanje Zrenjanin.
- To jasno ukazuje na trend sve većeg broja poslodavaca i sve većeg broja lica koji se zapošljavaju. To nije samo demagogija, to pokazuju i prihodi budžeta koji se odnose na poreze od zarade, a koji su svake godine sve veći - rekao je još zamenik Santovac.
 
Kako je rekao, ono što lokalna samouprava očekuje jeste da veliki broj sugrađana nađe posao u narednom periodu, a postavljanje kamena temeljca, koji će biti upriličen u subotu, za veliku kinesku investiciju - kompanije ”Linglong tajr”, vredne skoro milijardu dolara, doneće novu dimenziju grada Zrejanina.
- Sigurno je da svi sa nestrpljenjem čekamo taj dan, a zatim i otvaranje tih pogona, kao i onih koji se trenutno grade u industrijskim zonama. To je samo još jedan korak ka zadovoljnim i srećnim Zrenjanincima, za šta je osnova da imaju posao - dodao je Santovac.
 
 
 
 
 
Danica Lazički, Načelnik Odeljenja za posredovanje u zapošljavanju i planiranje karijere, precizirala je da je prisutno 32 poslodavca, a da je interesantno to što je ove godine ponuđen veliki broj slobodnih radnih mesta u odnosu na prethodne.
- U ponudi je 719 slobodnih radnih mesta, a prisutni su i poslodavci iz drugih gradova, ne samo Zrenjanina, već i Novog Sada, Subotice i Sente - kazala je ona.  
 
Inače, na današnjem sajmu traženi su radnici različitih zanimanja - vozači, prodavci, agenti prodaje, magacioneri, komercijalisti, transportni radnici, pomoćni radnici u proizvodnji, operateri u proizvodnji, bravari, mašinbravari, zavarivači, poljoprivredni tehničari, diplomirani inženjeri poljoprivrede.
 
Prema podacima Filijale Zrenjanin, prošle godine, nakon sajma se zaposlilo 536 lica.