Gradonačelnik: Građevinska sezona otvorena, uskoro i radovi na asfaltiranju ulica u naseljenim mestima

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić obišao je danas, zajedno sa svojim saradnicima, radove na asfaltiranju ulica u Mužlji, za koje građani kažu da su poslednji put asfaltom presvučene još šezdesetih godina. 
 
 
 
Stanovnici ovog dela Mužlje ne kriju da su zadovoljni radovima.  
- Ovde sam od 1963. godine, u susednoj, Riječkoj ulici, mnogo nam znači što će ulice biti asfaltriane. Posebno nam je bilo problematično kada kiša padne, strašno je bilo - kazao je jedan od njih, Milivoj Dojkov. 
 
 
 
 
Građevinska sezona u gradu je otvorena, rekao je gradonačelnik, trenutno se radi sanacija asfalta na teritoriji ne samo Mužlje, već celog grada, a vrlo brzo će to biti slučaj i u naseljenim mestima. 
 
- Ovde je dosta loša situacija kada je reč o asfaltu koji nije rekonstruisan decenijama. Sada radimo četiri ulice, oko 800 metara je dužina puta, investicija, za sada vredna osam miliona dinara, a tačna vrednost biće poznata na kraju, kada završimo posao - rekao je gradonačelnik.  
 
 
 
Kako je naveo, više od 97 odsto ulica u gradu je asfaltirano, a one koje nisu, razlog jeste nerešen vlasnički odnos na trasi puta koji bi trebalo biti asfaltiran, kao što je to slučaj u Igmanskoj, Dalmatinskoj i još nekoliko ulica. 
  
Rekao je i da je tokom današnjeg razgovora sa građanima upoznat i sa problemima u susednim ulicama. 
- Otići ću da vidim kakvo je stanje tamo, i sasvim je moguće da će posao biti nastavljen i na ostale ulice - dodao je on.
 
 
 
Ervin Palatinuš, predsednik Saveta mesne zajednice “Mužlja” ukazao je na značaj radova koji se ovde obavljaju i zahvalio čelnicima grada na razumevanju problema koje imaju stanovnici tog mesta.
- Imamo mnogo problema, a sada se oni pičinju rešavati, posebno kada je reč o većim investicijama, poput asfaltiranja ulica i popravljanja oštećenja na putevima. Postoji još infrastrukturnih problema, kao što je biciklistička staza, za šta su potrebna ozbiljna sredstva - rekao je Palatinuš. 
 
 
 
 
Gradonačelnik je, kako je i rekao, nakon obilaska radova u Dinarskoj, obišao i ulice Lovćensku, Durmitorsku i Velebitsku koje su asfaltirane, a zatim i Riječku ulicu gde je posle razgovora s građanima obećao da će i u toj ulici problem dotrajalog asfalta biti rešen.