Održana sednica Skupštine grada - usvojeni Planovi detaljne regulacije za radne zone

Скупштина

Sednica Skupštine grada, 25. po redu. održana je danas, a na dnevnom redu bili su Predlog Odluke o donošenju Plana detaljne regulacije Radne zone "Jugoistok II - B" u Zrenjaninu, kao i Predlog Odluke o donošenju Plana detaljne regulacije Radne zone "Jugoistok II - D" u Zrenjaninu.

 

 

Po završetku sednice, novinarima se obratio zamenik gradonačelnika Saša Santovac zahvalio je odbornicima Skupštine koji su uvažili zahtev gradonačelnika Čedomira Janjića i odazvali se pozivu na sednicu sazvanu po hitnom postupku. 

 

 

 

Ujedno, zahvalio se i svim službama, od Odeljenja za urbanizam, do Javnog preduzeća Urbanizam Zrenjanin, koje su u proteklom vremenskom periodu naporno radile kako bi se planovi “Jugoistoka II - B” i "Jugoistok II - D" usvojili.

 

 

 

- Šta zapravo znači usvajanje ovih planova, plan koji se trenutno koristi u “Jugoistoku”, a gde su smeštene sve kompanije na 70 hektara, plan dva, na kome se nalazi kineska kompanija “Linglon” je na površini 96 hektara, a Plan “Jugoistoka dva D” je na 230 hektara. To govori o tome koliko je zemljišta obuhvaćeno ovim planom i koliko je samim tim parcela. Plan II B je na sto hektara i to znači da u narednom periodu imamo 330 hektara novog građevinskog zemljišta na kome je moguć dolazak novih investitora. Ovim se otvara mogućnost za izradu novog programa otuđenja građevinskog zemljišta, a koje ćemo raditi na nekom od narednih skupštinskih sednica i omogućiti raspisivanje oglasa kako bi u tim novim zonama mogli doći novi korisnici, što znači i otvaranje novih pogona i zapošljavanje naših sugrađana - kazao je Santovac.

 

 

 

Rekao je i da lokalna samouprava u ovom trenutku pregovara sa nekoliko kompanija koje su zainteresovane za dolazak u naš grad, te da je zato i bilo važno da se planovi usvoje i oglasi raspišu.  

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5138/Skupstina_17maj20019_007.jpg