Održana 38. sednica Gradskog veća - otuđeno gradsko građevinsko zemljište na nekoliko lokacija

Na današnjoj, 38. sednici Gradskog veća, kojom je predsedavao gradonačelnik Čedomir Janjić usvojeni su predlozi rešenja o otuđenju gradskog građevinskog zemljišta pravnim i fizičkim licima, za više katastarskih parcela, namenjenih izgradnji poslovnih i stambenih objekata višeporodičnog stanovanja. Razmatrano je ukupno šest tačaka dnevnog reda.
 
 
 
 
Izvestilac po tim tačkama, Violeta Kučanda Bogasenieva iz Odseka za imovinsko-pravne poslove Gradske uprave, kazala je da se zemljište otuđuje na osnovu Javnog oglasa o otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini Grada Zrenjanina prikupljanjem pismenih ponuda, a koji je objavljen u regionalnom listu ”Zrenjanin” marta ove godine. 
 
Po završetku sednice gradonačelnik Janjić je kazao da je današnja sednica održana na temu prvog ovogodišnjeg oglasa za otuđenje gradskog zemljišta. Reč je o 46.000 kvadratnih metara koje grad otuđuje, od kojih gradski budžet prihoduje 41 milion dinara.
 
 
 
- Mislim da je to dobra vest, očigledna je potražnja za gradskim građevinskim zemljištem, kako u radnim zonama, tako i za stambenu izgradnju, i veoma sam zadovoljan što domaće kompanije kupuju zemljište u radnim zonama, proširuju svoje pogone i kapacitete. Sve to je dobar pokazatelj - rekao je gradonačelnik Janjić.