Ples maturanata - zrenjaninska mladost ispunila Trg slobode

Maturanti svih devet zrenjaninskih srednjih škola, njih 1125, plesali su danas kadril u centru grada i na taj način još jednom doprineli da Zrenjanin bude među gradovima u našoj zemlji u kojima je najviše maturanata uzelo učešće u ovoj tradicionalnoj manifestaciji.
 
Izveli su koreografiju sa kišobranima i majicama - bež boje (devojčice) i teget (dečaci), sa simbolima Grada Zrenjanina, koji je, kao i svih prethodnih godina, podržao organizaciju ovog lepog događaja.
 
 
 
 
Koordinatorka maturantskog plesa za Zrenjanin Nikoleta Vidaković poručila je maturantima da, bez obzira na njihova ograničenja, mogu sve ono što hoće i ukazala da danas s njima pleše i devojčica Ljilja, u kolicima, kao i da u plesu učestvuju deca iz svih zrenjaninskih škola. 
 
Poseban aplauz, kazala je, zaslužuje činjenica da manifestacija u našem gradu postoji već 12 godina i zahvalila svima koji su na bilo koji način pomogli organizaciji projekta, a najviše Gradu Zrenjaninu.
 
 
 
 
Tradicionalno, maturante je i ove godine pozdravio gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, poželevši im uspeha u daljem školovanju i životu.
- Poštovani učenici, profesori, roditelji, bake, deke, mi danas odavde šaljemo u svet, siguran sam jednu od najlepših slika iz našeg grada, a to je slika na kojoj plešete i uživate, a uživamo zajedno s vama i mi. Želim vam, pre svega, da svi vi koji želite da nastavite dalje školovanje upišete željene fakultete, da li u našem gradu, Novom Sadu, Beogradu, Beču, gde god zamislili, da završite škole i vratite se u naš grad i ostvarite se profesionalno i privatno. Mi se trudimo da vam to omogućimo i nadam se da ćemo uspeti u tome. Želim vam i da ovaj, najduži raspust, provedete uživajući kao mladi ljudi i kasnije krenete u nove pobede - rekao je gradonačelnik Janjić.
 
 
 
 
Zrenjanin se prvi put u ovu manifestaciju evropskih razmera - "European quadrille dance festival" - uključio 2007. godine i od tada svake godine više od hiljadu učesnika, istovremeno kad i njihovi vršnjaci u brojnim drugim gradovima u našoj zemlji i širom Evrope, pleše istoga dana i u isto vreme - tačno u podne.