Rukometašice Srbije iz Zrenjanina traže put do Tokija

Rukometašice Srbije igraće u Zrenjaninu baraž utakmicu za učešće na narednom Svetskom prvenstvu u Tokiju protiv selekcije Poljske, a taj meč održaće se u “Kristalnoj dvorani” narednog petka, 31. maja, s početkom u 20.15 časova, saopštio je Rukometni savez Srbije. 
 
 
Grad Zrenjanin, kao domaćin i rukometni klub “Proleter”, kao tehnički organizator, prihvatili su organizaciju ove izuzetno značajne utakmice, o čemu su u petak u Gradskoj kući, s gradonačelnikom Čedomirom Janjićem razgovarali i čelnici Rukometnog saveza Srbije - predsednik Božidar Đurković i v.d. generalnog sekretara Mazlam Džemailovski. Ovim je Grad Zrenjanin dobio još jednu potvrdu da je sposoban da organizuje reprezentativne utakmice najvišeg ranga i značaja i sigurno je da će “Kristalna dvorana” i ovoga puta biti ispunjena, te da će rukometašice Srbije imati veliku podršku sa tribina. Sastanku su prisustvovali i pomoćnici gradonačelnika Simo Salapura i Dragan Ćapin i jedan od čelnika Rukometnog kluba “Proleter” Siniša Vukić.
 
 
 
 
Predsednik RSS Đurković uručio je gradonačelniku Janjiću i prigodan poklon - reprezentativni dres naše selekcije. Uz obostrano zadovoljstvo što će se ovaj meč odigrati upravo u Zrenjaninu, naznačeno je i da će ulaz na ovu utakmicu biti besplatan ulaz, uz mogućnost svakog posetioca da novčanim prilogom učestvuje u humanitarnoj akciji “Sportom za bolje sutra”. 
 
Revanš utakmica Poljska - Srbija je zakazana za 6. jun u Lublinu. Poljakinje su bile rivalke izabranica selektora Ljubomira Obradovića i na startu EP 2018. u Nantu prošlog decembra. Tada su naše devojke slavile pobedu 33:26. Svetsko prvenstvo 2019. u Japanu je i poslednja šansa da se nacionalni timovi domognu kvalifikacija za Olimpijske igre u Tokiju.