Završen upis u Predškolsku ustanovu Zrenjanin - 501 elektronska prijava dece

Završen je upis u Predškolsku ustanovu Zrenjanin za narednu školsku 2019/20. godinu, a po prvi put zainteresovanima je bila dostupna mogućnost elektronske prijave deteta, putem nacionalnog Portala eUprava.  
 
Ranijih godina je ova usluga bila dostupna u Beogradu, Šapcu, Sremskoj Mitrovici i Novom Sadu, a od ove godine roditelji su imali mogućnost da na lak način, bez odlaska na šalter, zahvaljujući potpuno elektronskoj usluzi eVrtić obave elektronsku prijavu deteta i u još 13 gradova i opština u Srbiji, među kojima je i Zrenjanin.
 
Kako saopštavaju iz zrenjaninske Predškolske ustanove, a nakon obrade prispelih prijava od strane Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Republike Srbije, tu pogodnost iskoristio je 501 roditelj, što iznosi 20 odsto od ukupno prijavljene dece. 
 
Kao i prethodnih godina, broj upisane dece u 19 vrtića Predškolske ustanove kreće se oko 2.500, a tačan broj biće poznat u narednih nekoliko dana, kada se objedine podaci, s obzirom da su roditelji prijavljivali mališane u objektima koje žele da pohađaju. 
 
Za razliku od nekih drugih sredina, liste čekanja za prijem dece u Predškolsku ustanovu u Zrenjaninu ne postoje i sva prijavljena deca biće i upisana u vrtiće. Kapaciteti su dovoljni, a Predškolska ustanova Zrenjanin organizuje boravak dece od jaslenog do pripremnog predškolskog uzrasta u pomenutih 19 objekata i bolničkoj grupi na dečijem odeljenju Opšte bolnice “Dr Đorđe Joanović”. U toku je izgradnja još jednog objekta, u naselju “Putnikovo”.