Batez i Janjić u ''Kristalnoj dvorani'': šampionat može da počne

Dva dana uoči početka Evropskog šampionata u košarci za seniorke, dvoranu u kojoj će se igrati utakmice grupe D u Zrenjaninu obišli su pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez i gradonačelnik Čedomir Janjić sa saradnicima. “Kristalna dvorana” u potpunosti je spremna za održavanje najveće sportske smotre u Srbiji ove godine, a u toku su i završni radovi na uređenju okoline, zelenih površina, ulaza u grad, osvetljenju prilaznih saobraćajnica dvorani. Svi smeštajni kapaciteti su popunjeni i očekuje se da narednih dana naš grad poseti i određen broj stranih turista i navijača reprezentacija koje, uz Srbiju, igraju u Zrenjaninu - Rusije, Belorusije i Belgije. 
 
 
 
 
U samoj dvorani, gde su sinoć prvi trening održale reprezentativke Belgije, celokupan prostor prilagođen je potrebama šampionata. Postavljena su dva nova semafora, licencirana od pet svetskih sportskih federacija, od kojih je jedan sa LCD ekranom dimenzija 3 x 3 metra, na konstrukcijama koševa su novi semafori za merenje vremena napada, okrečena je i brendirana kompletna unutrašnjost, iza koša postavljene su novinarske lože, postolja za televizijske kamere, a prostor za službena lica i igračice premešten je ispred južne tribine, nasuprot uobičajenog rasporeda. Određeni su i obeleženi prostori ispod tribina namenjeni akreditovanju, predstavnicima medija, medicinskim službama, pratećem osoblju. Urađena je i reparacija stepeništa, platoa ispred ulaza u dvoranu, prelepljene su folije na strani dvorane s koje direktno dopire sunčeva svetlost i brendirani svi ulazi, kako službeni, tako i za publiku i VIP goste.     
 
 
 
 
Poseta pokrajinskog sekretara Vladimira Bateza iskorišćena je i za uručenje sportske opreme - garnitura dresova ženskom košarkaškom klubu “Proleter 023”, novim članicama super lige Srbije, u sklopu aktivnosti kojim Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu pomaže sportske kolektive širom Vojvodine. 
 
Gradonačelnik Janjić rekao je da je grad učinio napore da završi sve što je bilo neophodno za organizaciju ovako velikog sportskog događaja i da očekuje da će sve proteći u najboljem redu. 
- Možda najatraktivnija grupa za nas igra se u Zrenjaninu, u kojoj igraju Rusija, Belorusija, Belgija i naša reprezentacija. Veoma sam zadovoljan što smo uspeli da se izborimo da mi budemo domaćini, značajna sredstva su uložena, pre svega, da halu uredimo po standardima svetske košarkaške federacije FIBA i svedoci smo da, ionako lepa dvorana, ovako izbrendirana zaista sjajno izgleda. Očekujemo i dobar odziv publike, utakmice će sigurno biti atraktivne, sve će i direktno biti prenošeno i mislim da će ovo biti najbolja promocija grada Zrenjanina - kazao je gradonačelnik i dodao da su hotelski kapaciteti “Vojvodine”, “Kaštela Ečka” i drugih smeštajnih objekata puni.
 
 
 
 
- Zrenjanin je lep grad, malo nedostaje da bude takav u potpunosti, tako da smo se potrudili da svi gosti odavde ponesu lepe utiske - zaključio je Janjić. 
 
Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez takođe se uverio u spremnost grada Zrenjanina i “Kristalne dvorane”, pred početak Evropskog šampionata.  
- Pokrajinski sekretarijat dao je podršku realizaciji ovog sportskog događaja, kao najvećeg u Vojvodini i Srbiji ove godine, u iznosu od 3 miliona dinara. Vidim da je sve spremno, siguran sam da će grad Zrenjanin ispoštovati sve zahteve koje FIBA propisuje i da ćemo sa zadovoljstvom svi moći da damo podršku našoj reprezentaciji na putu ka vrhunskom rezultatu - naglasio je Batez. 
 
 
 
 
Podsetio je da Sekretarijat za sport i omladinu, preko Uprave za kapitalna ulaganja Pokrajinske vlade, sarađuje s gradom Zrenjaninom na realizaciji više projekata u oblasti razvoja sporta i sportske infrastrukture.
- U toku je i rekonstrukcija Gradskog stadiona, kao najveća investicija u sportskoj infrastrukturi, a u ovom delu Vojvodine, srednjem Banatu, imali smo investicija i u Žitištu, bazirali smo se i na sanaciju sportskih terena, školskih sala, u Zrenjaninu smo takođe sanirali pojedine fiskulturne sale. Zajednički radimo na tome i dalje, a ono što je jako važno jeste da imamo odličnu saradnju, da Grad Zrenjanin uvek određuje prioritete i potrebe i da onda, kroz svoje učešće i sufinansiranje, nama omogući da zajednički realizujemo takve projekte - naznačio je Vladimir Batez.