Najavljen početak rekonstrukcije zgrade ''Komiteta''

Pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić rekao je na današnjoj konferenciji za novinare, povodom početka rekonstrukcije zgrade nekadašnjih društveno-političkih organizacija u centru grada (poznate kao “Komitet”), da će mladi u našem gradu dobiti mogućnost studiranja novih studijskih programa u svom gradu, što će, kako je naveo, doprineti da što više njih ostane u Zrenjaninu. 
- Posle dugog niza godina propadanja zgrade u samom centru grada, stekli su se uslovi da se zgrada kompletno rekonstruiše, popravi krov, svi spratovi i da ona bude u punoj funkciji, a bolje funkcije od obrazovanja i kulture nema. Zato se i radujemo što će, po najavi, za šezdeset dana zgrada biti rekonstruisana, a nekadašnji bioskop biće korišten i za kulturne manifestacije koje će biti dostupne i gradu Zrenjaninu, najavljena je i galerija, ali, pre svega, važno nam je da naši mladi, kao što uvek ističemo, ostanu i studiraju u gradu Zrenjaninu - rekao je Radišić.
 
 
Kako je naveo, zahvaljujući fakultetu FAM otvaraju se novi studijski programi koji do sada nisu postojali u našem gradu. 
- Upotpunjujemo mogućnosti za nove studijske programe i želimo da na ovaj način zadržimo mlade, ali i da privučemo mlade iz regiona. Problem malih sredina i gradova jeste što mladi uglavnom odlaze u univerzitetske gradove, tamo zasnivaju porodice i ostaju. Nadamo se da je ovo pravi put, a cilj jeste da nas u gradu bude što više, posebno mladih - kazao je Radišić i u ime grada zahvalio na dobroj dugogodišnjoj saradnji sa FAM - om.
 
Istakao je da je fakultet na tenderu zakupio zgradu na pet godina, a rekonstruisaće je sopstvenim sredstvima. 
 
 
Dekan fakulteta FAM Goran Kvrgić rekao je novinarima da se zaposleni trude da svake godine prošire ponudu, pre svega prateći ono šta se na tržištu traži i da imaju dobru saradnju sa brojnim preduzećima. 
- Programi se stalno modifikuju i usvajamo nove standarde, trudimo se da budemo aktuelni i pratimo savremena dešavanja. Normalno, ne možemo sve sami i zato imamo fakultete i univerzitete, u zemlji i inostranstvu, sa kojima sarađujemo i primenjujemo njihove programe na našem tržištu obrazovanja - kazao je on, ukazujući da će studentima biti ponuđeni i novi programi.
 
Govoreći o rekonstrukciji 1.900 kvadratnih metara prostora, Kvrgić je rekao da će biti uloženo između 300.000 i 350.000 evra, a rok za završetak radova je do 60 dana. Izrazio je i nadu da će Zrenjaninu od 1. septembra, u tom prostoru, biti ponuđen novi sadržaj i da će on postati svojevrsni kulturno-obrazovni centar.