Podrži tim Srbije! - počinje EP u košarci za seniorke

Utakmicama Rusija - Belgija (17.45 časova) i Srbija - Belorusija (20.30 časova) danas počinje Evropsko prvenstvo u košarci za seniorke, grupa D, koja se igra u “Kristalnoj dvorani” u Zrenjaninu. Danas startuju i utakmice u grupama A i B, koje se igraju u glavnom gradu Letonije Rigi, kao i u grupi C, u dvorani “Čair” u Nišu. Šesnaest najboljih evropskih selekcija bore se narednih deset dana za titulu najbolje na kontinentu, a titulu šampionki brane košarkašice Španije koje u odbranu naslova kreću iz Rige. 
 
 
 
Boje reprezentacije Srbije braniće u Zrenjaninu plejmejkeri Maja Miljković (31 godina, 175 cm) i Miljana Bojović (32, 181), bekovi Saša Čađo (29, 178), Nevena Jovanović (28, 179), Dajana Butulija (33, 176), Ana Dabović (29, 189), krila Sonja Petrović (30, 188), Maja Škorić (29, 185), krilni centri Jelena Bruks (30, 190), Aleksandra Crvendakić (23, 188), te centri Nikolina Milić (25, 189) i Dragana Stanković (24, 196). Selektor je Marina Maljković.
 
Prvoplasirane ekipe u svim grupama direktno se kvalifikuju za četvrtfinale, dok drugo i treće plasirane igraju jednu rundu kvalifikacija za plasman u četvrtfinale. Nastavak takmičenja i završnica igraju se u Beogradu, u “Štark areni”, od 2. do 7. jula, kada je na programu finalna utakmica. 
 
O pripremama za šampionat, za najveću ovogodišnju sportsku manifestaciju u Srbiji, sve je rečeno. Preostaje samo da od večeras i u naredna tri dana, zrenjaninska publika maksimalno bude uz svoju reprezentaciju, a gostujuće reprezentacije i navijače dočeka uz tradicionalno gostoprimstvo. 
 
 
 
Gradonačelnik Čedomir Janjić šalje takvu poruku i sa stranica zvaničnog biltena takmičenja:
“S velikim zadovoljstvom, širokog srca i želje za gostoprimstvom, dočekujemo u našoj sportskoj hali “Kristalnoj dvorani” najbolje takmičarke i ekipe Rusije, Belorusije, Belgije i Srbije, u sportu koji su proslavio i našu zemlju i grad Zrenjanin i iznedrio pojedince koji su dostigli svetsku sportsku slavu. Dobrodošli u Zrenjanin, grad sporta i grad košarke!”
 
“Podrži tim Srbije!” - odjekuje sa panoa u centru Zrenjanina, do “Kristalne dvorane” i miliona gledalaca u direktnim televizijskim prenosima iz nje. Jedno od najvećih sportskih takmičenja ikada održano u našem gradu može da počne...