Podsećanje: Zrenjanin 2017. ugostio danas najbolju teniserku sveta

Dvadesettrogodišnja Australijanka Ešli Barti od danas je zvanično najbolja teniserka sveta i sa 6540 bodova na WTA listi pretekla je za 163 boda Japanku Naomi Osaku (6377). Nakon osvajanja grend-slem titule u Rolan Garosu pre dve nedelje i WTA turnira u Birmingemu juče, Australijanka je načinila senzacionalan skok i sa osme stigla do pozicije najbolje igračice na svetu. 
 
 
 
 
Pre nešto više od dve godine, aprila 2017, Ešli Barti je bila gošća grada Zrenjanina, kada je, sa svojim saigračicama, nastupila za selekciju Australije u meču FED-kupa protiv Srbije. Boravila je s reprezentacijom u hotelu “Vojvodina”, gde je organizovana i svečana večera za članice oba državna tima, a 21. aprila je u Gradskoj kući prisustvovala svečanom žrebanju pred meč i prijemu kod gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića. Upisala se tom prilikom i u Knjigu utisaka, obišla prostore Gradske kuće i prošetala Trgom slobode i centrom grada.  
 
 
 
Australijanke su tada bile uspešne u “Kristalnoj dvorani” i slavile maksimalnim rezultatom 4:0. U tom trenutku 87. igračica na svetskoj WTA listi, Ešli Barti je savladala u prvom meču našu Aleksandru Krunić 2:0, a potom i u dubl meču sa Kejsi Delakvom naš par Ivanu Jorović i Ninu Stojanović takođe sa 2:0. 
 
 
 
 
Zrenjanin je bio odličan domaćin teniserkama Australije i Srbije, a među njima, ispostavilo se dve godine kasnije, i - najboljoj igračici sveta. Zanimljiva priča i lep doprinos bogatoj sportskoj istoriji i tradiciji grada na Begeju - grada sportova...