Sanirano još nekoliko ulica, obezbeđuju se prostori oko škola i vrtića

Putari nastavljaju aktivnosti i tokom juna i u nekoliko ulica saniraju se oštećenja, rekonstruiše kolovoz i dodatno povećava bezbednost saobraćaja u zonama škola i dečjih vrtića. Proteklih dana radilo se na teritoriji mesnih zajednica “Nikola Tesla” i susedne “Gradnulica”.
 
U Makedonskoj ulici novim asfaltom presvučen je deo od raskrsnice s ulicama Nikole Tesle i Branka Radičevića do raskrsnice s ulicama Ive Lole Ribara i Solunske. Na tom potezu nalazi se i glavni ulaz u Poljoprivrednu školu, ispred kog su postavljene nove asfaltne platforme - “ležeći policajci”, a pešački prelaz za učenike, koji je postojao i ranije, obezbeđen je s obe strane zaštitinim ogradama. Asfaltna platforma postavljena je i u bočnoj, Solunskoj ulici, gde je obeležen i novi pešački prelaz, ispred ulaza u dvorište Poljoprivredne škole. Sve to prati i odgovarajuća saobraćajna signalizacija. 
 
 
 
Nedaleko od Poljoprivredne škole, novi pešački prelaz očekuje vozače i u Ulici Ive Lole Ribara, ispred broja 41. Obeležen je ispred dečjeg vrtića “Maslačak” i takođe je s obe strane dodatno obezbeđen zaštitnom ogradom i “ležećim policajcima”, tako da vozači u toj, inače, prometnoj ulici, moraju na toj lokaciji obratiti posebnu pažnju. Radovi na postavljanju asfaltnih platformi su izvedeni po projektu i dokumentaciji Odeljenja za urbanizam - odseka za saobraćaj Gradske uprave Zrenjanin.   
 
 
 
Sanirana su i oštećenja na kolovozu u ulicama Todora Manojlovića, koja pripada dvema mesnim zajednicama: “Žarko Zrenjanin” i “Gradnulica” i Steve Žigona (Ljubljanska, MZ “Gradnulica” i MZ “Centar”), kao i u Ulici dr Laze Kostića, na teritoriji MZ “Dositej Obradović”. 
 
 
 
Jedna od problematičnih raskrsnica između mesnih zajednica “Žarko Zrenjanin” i “Gradnulica”, odnosno ulica Zelengorske, Bašaidske i Grobljanske, trebalo bi u narednom periodu da bude bezbednija, a učesnici u saobraćaju koji ovih dana prolaze tim ulicama trebalo bi da povećaju opreznost. Naime, juče su srušeni ostaci kuće koja se nalazila na Reformatskom groblju, na uglu Bašaidske i Grobljanske ulice, koja je bila napuštena, a potom izgorela u požaru i predstavljala ne samo ruglo, već i opasnost po bezbednost građana. Kuća je i ometala preglednost raskrsnice, na kojoj su se često dešavale saobraćajne nezgode. 
 
 
 
 
Kako saopštavaju iz JKP “Čistoća i zelenilo”, koje izvodi radove na raščišćavanju te lokacije i dela Reformatskog groblja, na tom delu groblja biće postavljen građevinski kontejner namenjen zaposlenim radnicima na održavanju groblja i poslovima sahranjivanja. Na mestu gde se nalazila uklonjena kuća biće podignut zid, koji bi, osim estetskog efekta, trebalo da doprinese i boljoj preglednosti raskrsnice.