Deveti ''Korzo fest'' počinje u petak i traje do 10. avgusta

Kulturno-zabavna manifestacija “Korzo fest” održaće se ove godine po deveti put, na poznatim lokacijama u glavnoj zrenjaninskoj ulici, počinje u petak, 5. jula i održavaće se narednih šest vikenda, svakog petka i subote uveče. Obuhvatiće niz tematskih programa, kao i samostalnu manifestaciju “Banatske vredne ruke”, koja ove godine obeležava pune dve decenije od osnivanja - saopštili su organizatori na današnjoj konferenciji za novinare u Gradskoj kući.
 
Predstavnicima medija obratili su se pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, predstavnici Turističke organizacije grada Zrenjanina i Kulturnog centra Ivana Đukić i Ljiljana Nećakov i direktor Gradske narodne biblioteke "Žarko Zrenjanin" Milan Bjelogrlić - Beli. 
 
 
 
 
Pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura rekao je da sledi malo predaha posle sportskih dana i događaja i povratak na kullturno-zabavna dešavanja. Pozvao je sve sugrađane da posete manifestaciju i uživaju u programima koji su pripremljeni. 
 
Ivana Đukić pojasnila je da će se programi održavati u terminima od 19 do 24 časa, svakog vikenda od 5. jula do 10. avgusta, na lokacijama u Ulici kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića.
- To je taj naš čuveni “korzo”, sa platoom ispred “vodotornja”, gde će biti postavljena bina i održavati se glavni program, zatim su tu plato ispred nekadašnje robne kuće “Beograd”, plato ispred “Dunav osiguranja” i plato ispred Gradske narodne biblioteke. Više informacija o manifestaciji zainteresovani mogu dobiti na internet i fejsbuk stranici Turističke organizcaije grada Zrenjanina -  navela je ona i dodala da je program prilagođen svim uzrastima posetilaca.
 
 
 
 
Ljiljana Nećakov, govoreći o 12 “korzo večeri”, naglasila je da će se na prostoru kod “Vodotornja” održavati svi muzički koncerti, dramski programi, nastupi baletskih škola i foklor. Kod bivše robne kuće tradicionalno će se održavati škola crtanja Viorela Flore, kao i deo dečjeg programa, dok će kod “Dunav osiguranja” biti održan sajam gramofonskih ploča, radionica starih zanata i dramski program za decu i odrasle. Dodala je da će svaki vikend imati tematski naslov i sadržaj. 
- Očekuje nas već predstojećeg petka i subote pop-rok vikend, potom 12. jula džez vikend, nakon njega disko-latino vikend i poslednjeg petka i subote u mesecu julu “vikend ljubavi”. U avgustu su na programu “Banatski korzo vikend” i 9. i 10. avgusta “Nasmejani vikend”, kojim i zatvaramo “Korzo fest”. Svi programi su besplatni za posetioce - kazala je Nećakov. 
 
 
 
Ispred Gradske narodne biblioteke “Žarko Zrenjanin” svakog petka od 20 časova čitaće se poetski tekstovi, uz odgovarajuću muzičku podlogu, o čemu je govorio direktor Milan Bjelogrlić. Rekao je da je suština manifestacije i programa izvesti ljude na trgove i glavnu ulicu i “prizvati malo vedrine, osmeha, lepote druženja i javnog opštenja” 
- Treba svi ovi programi da daju jednu crtu smisla, pa i malo zamišljenosti, ali ne i zabrinutosti, nego da se, kroz te programe, otvore i nekakve vedre perspektive i upute neke lepe poruke. U tom smislu mi pronalazimo prostor da učestvujemo u “Korzo festu” i pod opštim nazivom “čitanje poetskih tekstova” spremni smo da izađemo s programima svakog petka i učinimo vikende zanimljivim.