''Sportsko leto - besplatno leto'' po treći put, raspored treninga

Grad Zrenjanin, u saradnji sa Sportskim savezom grada, Savezom za školski sport i Javnom ustanovom “Sportski objekti” ovog jula i avgusta po treći put organizuje besplatno bavljenje sportom i sportskim aktivnostima za naše najmlađe sugrađane, u okviru projekta “Sportsko leto - besplatno leto”. Program su najavili pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, generalna sekretarka Sportskog saveza grada Vukosava Đapić Atanacković i direktor JU “Sportski objekti” Bojan Mijatov, na konferenciji za novinare održanoj u ponedeljak, u “Kristalnoj dvorani”. 
 
 
“Premijerno” izdanje ovog programa 2017. godine privuklo je oko 200 dece u 12 sportskih organizacija i klubova, a ove godine su za sportski rad s najmlađima tokom jula i avgusta meseca zainteresovana 22 kluba, iz 15 sportskih grana. 
- Prošle godine se u akciju uključilo 17 klubova, sada ih je 22, tako da će naša deca tokom leta moći besplatno da treniraju određene sportove. U pitanju su fudbal, odbojka, košarka, rukomet, atletika, plivanje, veslanje, kajak, stoni tenis, nekoliko borilačkih sportova, tako da deca imaju priliku da se oprobaju u nekom od tih sportova, a prošle godine odziv je bio odličan, sa više od 600 učesnika, a nadam se da će ih ove biti još više. Mislim da je ovo lepa akcija za nas i naš grad, za Sportski savez i Javnu ustanovu “Sportski objekti”, i ja im zahvaljujem na učešću, na besplatnim terminima - istakla je generalna sekretarka Sportskog saveza grada Vukosava Đapić Atanacković.
 
 
Pomoćnik gradonačelnika naglasio je dobru koordinaciju i saradnju između “Sportskih objekata”, Sportskog saveza i grada.
- Mislim da to zaista dobro funkcioniše, a sportske organizacije se više-manje dobro uklapaju u čitav taj sistem. Napravili smo veliki pomak, ali mislim da imamo ogroman prostor za dalji napredak. Ugovorom koje su sportske organizacije potpisale s Gradom Zrenjaninom one se obavezuju da jedan deo svojih aktivnosti, programa i resursa usmere na humanitarne ili besplatne sportske aktivnosti. Ugovorom je izdefinisano i korišćenje sportskog prostora u Javnoj ustanovi “Sportski objekti”. Od 152 kluba čiji se rad sufinansira, sada su 22 dobrovoljno prijavljena za učešće u akciji “Sportsko leto - besplatno leto”, a ostali, pretpostavljam, biće uključeni u akciju “Sportom za bolje sutra” - objasnio je Salapura i dodao da je od marta ove godine, kada je počela ta humanitarna akcija, prikupljeno oko 300 hiljada dinara.  
 
- To je akcija kojom želimo da na svim sportskim manifestacijama određeni prihod prikupimo i uplatimo na namenski račun organizacije Crvenog krsta i na kraju godine sve sumiramo, zajedno s tom organizacijom, Centrom za socijalni rad i Sportskim savezom i usmerimo za decu koja su u stanju socijalne potrebe - podsetio je pomoćnik gradonačelnika. 
 
 
Program “Sportsko leto - besplatno leto”, s preporučenim uzrastom dece, rasporedom termina u klubovima, mestima treninga i kontaktima trenera možete preuzeti ovde: