Srbija prva u Zrenjaninu - punog srca u četvrtfinale

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedom nad Belgijom 70:66 završila je grupnu fazu takmičenja D grupe Evropskog prvenstva u Zrenjaninu na prvom mestu i time obezbedila direktan plasman u četvrtfinale. Pred prepunom “Kristalnom dvoranom, ispred koje je sinoć ostalo i gledalaca koji nisu uspeli da dođu do ulaznice, naše reprezentativke su zabeležile i treću pobedu, nakon neizvesne utakmice i dramatične završnice. 
 
Među osam najboljih selekcija Evrope Srbija se našla potpuno zasluženo, iz utakmice u utakmicu u Zrenjaninu rastao je nivo igre, borbenosti i timskog kvaliteta, tako da je sinoć savladana i jedna od najboljih evropskih reprezentacija, koja u svom sastavu ima i zvanično najbolju igračicu u Evropi, Emu Meseman. 
 
 
 
 
Publika je nosila naše igračice do pobede i sjajnog rezultata u Zrenjaninu, a protiv Belgijanki najefikasnije su bile kapiten Jelena Bruks, sa 16 poena, koja je na kraju u poslednjoj sekundi utakmice postigla “trojku” sa polovine terena, potom Ana Dabović i Sonja Petrović sa po 13 i slavljenica, Nevena Jovanović, koja je 29. rođendan sinoć proslavila ubacivši 11 poena.
 
 
 
 
Sinoćnoj utakmici prisustvovao je i Njegova ekselencija ambasador Kraljevine Belgije u Srbiji Kun Adam, koji je meč pratio u društvu gradonačelnika Čedomira Janjića i njegovih saradnika. Ambasador Belorusije Valerij Briljov bio je uz svoje sunarodnjakinje tokom sve tri utakmice u Zrenjaninu, a utakmicu Srbija - Rusija, u petak uveče, pratili su sa tribina i ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić i ministarka sporta Republike Srpske Sonja Davidović. 
 
 
 
 
 
U Zrenjaninu su, uz košarkašice Srbije, u svakom trenutku bili i čelnici Košarkaškog saveza Srbije - predsednik Predrag Danilović, potpredsednici Igor Rakočević i Ana Joković, generalni sekretar Dejan Tomašević, kao i Nataša Kovačević, u svojstvu promoterke Evropskog prvenstva.