Gradu Zrenjaninu uručen grant za unapređenje predškolskog vaspitanja i obrazovanja

Na Konferenciji „Veliki ljudi od malih nogu“  koja je održana 20. septembra u Klubu narodnih poslanika u Beogradu predstavljen je projekat „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“. Projekat je pokrenulo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, uz podršku Svetske banke. Cilj projekta je unapređenje dostupnosti, kvaliteta i uslova predškolskog vaspitanja i obrazovanja za svu decu od rođenja do 6,5 godina, a naročito za decu iz društveno osetljivih grupa. Dobiti od ovakvog projekta imaju sva deca predškolskog uzrasta i njihove porodice, predškolske ustanove, lokalne zajednice i institucije državne uprave u čijoj nadležnosti je predškolsko vaspitanje i obrazovanje.
 
 
Na konferenciji su uručeni ugovori o dodeli grantova za 20 lokalnih samouprava: Aleksinac, Varvarin, Voždovac, Vladičin Han, Vlasotince, Zrenjanin, Kragujevac, Kraljevo, Kruševac, Lebane, Leskovac, Merošina, Novi Sad, Palilula, Prokuplje, Smederevo, Sremska Mitrovica, Čukarica, Šabac i Šid.
 
Ugovor o grantu sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja ispred Grada Zrenjanina je potpisala načelnica Gradske uprave Jasmina Malinić. Potpisivanju su prisustvovali i koordinator Tima za izradu i implementaciju projekta grada Zrenjanina, Tatjana Lojović,  načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Gradske uprave Zrenjanin Jelena Dragić, direktor Predškolske ustanove Vladimir Petrović i koordinator projektnog tima Predškolske ustanove Maja Šujica.
 
 
 
Na konferenciji su pored ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladena Šarčevića, govorili i državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Viktor Nedović, savetnik  ministra Gordana Kosanović, Biljana Hroneos Krasavac, direktor jedinice za upravljanje projektom i Ljiljana Marolt, rukovodilac Grupe za poslove predškolskog vaspitanja i obrazovanja u ministarstvu.