Potpisani ugovori sa pčelarima o dodeli sredstava za nabavku pčelinjih društava

U cilju unapređenja pčelarstva i osnaživanja proizvođača, Grad Zrenjanin je za ovu godinu raspisao konkurs za dodelu sredstava za nabavku pčelinjih društava i košnica.
 
Ugovore je danas u Gradskoj kući sa pčelarima potpisao gradonačelnik Čedomir Janjiić. Gradonačelnik je ovom prilikom istakao da je za ovu meru agrarnim budžetom izdvojeno četiri miliona dinara, potpisani su ugovori sa 40 pčelara, a on je izrazio zadovoljstvo što je i ovoga puta na konkurs prijavljeno gotovo dvostruko više proizvođača, što opravdava realizaciju ovog konkursa i dokazuje da je jedna od najpopularnijih mera u oblasti razvoja agrara.
 
 
 
 
Obraćajući se medijima, šef odseka za poljoprivredu Stojan Kralj je rekao da Grad Zrenjanin treću godinu zaredom izdvaja značajna sredstva za razvoj pčelarstva.
“Za ovu namenu ove godine je izdvojeno 4 miliona dinara, gde je 40 pčelara ostvarilo pravo za dodelu sredstava za nabavku pčelinjih društava i košnica za pčelarstvo u 2019. godini. Naredna, takođe popularna mera koju sprovodimo već u narednim danima je i subvencionisanje kamata na kratkoročne kredite kod poslovnih banaka, na nabavku obrtnih sredstava za predstojeću jesenju setvu.“, kazao je Kralj.
 
 
 
 
Ovom prilikom u ime svih potpisnika ugovora obratila se Danijela Repija, zahvalivši se gradonačelniku i Gradu Zrenjaninu što se kreiraju sve bolji uslovi za poslovanje u oblasti poljoprivredne proizvodnje.
 
Pčelari koji su ostvarili pravo na dodelu sredstava u iznosu od 100.000 dinara u obavezi su da u narednih pet godina vrate gradu pet košnica koje će dalje biti podeljene malim proizvođačima.