Predsednik Mirović: Zrenjanin pokretač razvoja Banata

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović posetio je danas Zrenjanin i zajedno sa gradonačelnikom Čedomirom Janjićem, najpre obišao radove na uređenju obale i izgradnji pristana na Begeju. Radovi se izvode u sklopu projekta IPA Srbija Rumunija - Revitalizacija navigacione infrastrukture kanala Begej, a vrednost je 13,8 miliona evra. Realizacija ovog projekta omogućiće bolju plovnost kanala. 

 

 

 

 

Predsednik Mirović je otvorio 3. sajam privrede „ZrBizNet“ i istakao da se Zrenjanin posle decenija stagnacije ponovo pokrenuo i postao vodeći industrijski centar i pokretač razvoja i Banata i cele naše zemlje.

 Kako je rekao, o tome najbolje svedoče Eseks, Novares, Šangdong Linglong i druge kompanije koje su upravo ovaj grad izabrale za mesto svojih ulaganja, i na hiljade novih radnih mesta koja su otvorena samo u poslednjih nekoliko godina, dodao je Mirović.

 

 

- Gotovo svakog dana otvaramo nova gradilišta i nove fabrike, i sa ponosom mogu da kažem da smo AP Vojvodinu vratili na mesto broj jedan ne samo u Srbiji već i u okruženju - kazao je predsednik Mirović.

 Tokom radne posete Zrenjaninu predsednik Mirović obišao je i Gradski stadion, koji je posle više decenija rekonstruisan, za šta je Pokrajinska vlada izdvojila 120,1 milion dinara.

 

 

Reč je o zajedničkom projektu Pokrajinske vlade i Grada Zrenjanina, čime je ovaj stadion dobio novu atletsku stazu u skladu sa zahtevima međunarodne atletske asocijacije za takmičenja međunarodnog ranga.

 - Sledeće godine radićemo i drugu fazu radova kako bismo imali kompletno rekonstruisan stadion koji će omogućiti razvoj sporta u ovom delu Banata - rekao je predsednik Mirović.

 

 

Predsednik Mirović obišao je danas u ovom gradu i radove na rekonstrukciji kanala Begej i najavio da će se raditi i nastavak rekonstrukcije kanala do rumunske granice.

Gradonačelnik Janjić je izrazio zadovoljstvo što u poslednje tri i po godine Grad Zrenjanin ima punu podršku Pokrajinske vlade. 

 

 

- Danas smo obišli samo neke lokacije na kojima radimo zajedničke projekte, dogovorili smo se da radimo i u narednom periodu, a drago mi je da otvaramo i ovaj, treći ZRBIZNET, a zapravo 23. Sajam privrede u Zrenajninu. Okupili smo privrednike radi promovisanja Zrenjanina kao dobrog mesta za investiranje. Zrenjanin napreduje i razvija se svakim danom, otvorili smo 4.500 hiljade novi radnih mesta, a očekujemo i početak izgradnje najveće investicije u Srbiji, fabrike guma Šangdong Linglong - kazao je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.