Tradicionalni prijem za predstavnike bratskih gradova

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac, zajedno sa pomoćnikom Simom Salapurom i predsednikom Skupštine grada Oliverom Mitrovićem, organizovao je u petak tradicionalni prijem za predstavnike bratskih gradova koji su povodom Dana piva posetili naš grad. Goste su dočekali i načelnica srednjobanatskog okruga Snežana Vučurević i sekretar Skupštine Zrenjanina Milan Mrkšić.  
 
Prijemu su ove godine prisustvovali predstavnici Grada Bijeljine iz Republike Srpske, Bekeščabe iz Mađarske, kao i Arada iz Rumunije. 
 
 
 
 
Zamenik gradonačelnika Saša Santovac je rekao da su ciljevi ovakvih susreta, između ostalog, razmena isukstava i razgovor o potencijalnoj saradnji, zajedničkim nastupima i realizaciji projekata.
- Bitno je da je ta saradnja iz godine u godinu sve jača i na našu sreću, svi naši bratski gradovi se razvijaju, kao i Zrenjanin i to je nešto čime svi treba da se ponosimo - rekao je Santovac i naveo da će, povodom 34. Dana piva, u našem gradu boraviti i predstavnici Trebinja, Ljubovije, Laktaša, Višegrada i drugih gradova.
- To je jasan pokazatelj da je Zrenjanin dobar domaćin i da se u Zrenjaninu razgovara i dogovara - naveo je još Santovac.
 
 
 
Savetnik gradonačelnika Bekeščabe Bača Vendel, ukazao je na dugu tradiciju saradnje na polju sporta i kulture, osvrnuvši se na potrebu jačanja privredne saradnje, na čemu treba uložiti još dosta napora.
 
Istakao je da saradnja dva grada traje više od pedeset godina, na šta su on i građani Bekeščabe ponosni.  
 
Adrian Barbeš pomoćnik gradonačelnika grada Arada izrazio zadovoljstvo što su i ove godine pozvani da budu gosti našeg grada i osvrnuo se na prošlonedeljnu posetu predstavnika Zrenjanina Aradu.
- Razgovarali smo o kulturnoj razmeni i odlučili da u narednom periodu pošaljemo folklorni ansambl ovde u Zrenjanin kako bi vam uzvratili vaše gostovanje - rekao je Barbeš. 
 
 
 
Slaviša Marković, predsednik Skupštine grada Bijeljine čestitao je Slavu grada svim Zrenjanincima i preneo pozdrave gradonačelnika Bijeljine Mića Mićića.
- Ono što me raduje jeste da imam priliku da vidim da su gosti koji su u Zrenjanin dolazili prethodnih godina i sada ovde, a to znači da Dani piva imaju pravi značaj i da možemo očekivati veliki broj gostiju iz gradova u Srbiji, ali i okruženja. Kada govorimo o saradnji Bijeljine i Zrenjanina, ona traje već deset godina, napravili smo prošle godine, pored protokolarne saradnje, i odluku o bratimljenju i očekujem da sa saradnja proširi na brojne oblasti, pre svega, privredu. Primenili smo koncept industrijskih zona iz Zrenjanina u Bijeljini i na taj način povećali broj zaposlenih. a sada ćemo zajedno sa rukovodstvom Zrenjanina pokušati da porojekat sportske dvorane primenimo u našem gradu, i to je dokaz da želimo srađivati ne samo kada su u pitanju svečanosti, već i da proširimo saradnju, a već u narednoj godini organizovaćemo sajam privrede na koji ćemo pozvati i privrednike iz Zrenjanina, što će omogućiti još bolju saradnju Semberije i Zrenjanina - rekao je Marković.