Подсећање за грађане: и порез могуће платити платном картицом

Рок за квартално плаћање пореза на имовину грађана је 15. новембар, а Градска управа Зрењанин подсећа суграђане да од сада и ту обавезу могу плаћати платном картицом на ПОС терминалима Услужног центра Градске управе (Канцеларија 53). Платном картицом могу се плаћати и друге накнаде и таксе у оквиру услуга Градске управе. 
 
Подсећамо да је, почетком августа, у циљу унапређења електронских услуга локалне самоуправе, Градска управа града Зрењанина, у сарадњи са Канцеларијом за информационе технологије и електронску управу Владе Републике Србије, обезбедила четири ПОС терминала за безготовинско плаћање услуга. На тај начин грађанима је омогућено плаћање такси и накнада платним картицама ДинаЦард, Виса и Мастерцард.

Подсећање за грађане: и порез могуће платити платном картицом

Плаћање платним картицама на ПОС терминалима на шалтерима градске управе, где се и подносе захтеви, представљаће уштеду времена чекања у редовима, отклонити потребу одласка до поште или банке и поновни долазак на шалтере локалне самоуправе и повећати ефикасност у пружању услуга грађанима, јер се скраћује процедура подношења захтева. Једном речју, грађанима се омогућава лакше и брже коришћење услуга локалне самоуправе. Коришћење ПОС терминала за плаћање, обезбедиће и најниже провизије за уплате на шалтерима, 45 динара за износе мање од 4.500 динара, односно један одсто за већа плаћања.
  
Сва четири ПОС терминала су постављена у Услужном центру Градске управе, на шалтерима бр. 1, 5, 8 и 9. На шалтеру бр. 1 врши се пријем поднесака за Градску управу, на шалтеру бр. 5 врши се издавање извода из матичних књига и уверења о држављанству, на шалтеру бр. 8 врши се пријем поднесака за Одељење урбанизма и Одељење инспекција, а шалтер бр. 9 је Локална пореска администрација.
 
Обавештење грађанима о могућности безготовинског плаћања, истакнуто је у Услужном центру на сваком од шалтера, као и на званичној презентацији града Зрењанина.
 
Постављање ПОС терминала осавремениће рад Градске управе, која је у претходном периоду предузела низ мера за унапређење електронских услуга на локалном нивоу.


 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5468/Grb_Indeks600.jpg