Награда града Зрењанина за 2019. годину Епископу Никанору и хору ''Јосиф Маринковић''

Његово преосвештенство Епископ банатски господин Никанор и Омладински мешовити хор Музичке школе "Јосиф Маринковић" из Зрењанина добитници су најзначајнијег годишњег признања, Награде града Зрењанина за 2019. годину. Одлука Комисије за доделу награда и признања саопштена је данас. 
    
Признање Епископу Никанору додељује се у години у којој Република Србија и Српска православна црква обележавају изузетан и вредан јубилеј - осам векова аутокефалности СПЦ. Прослављајући овај јубилеј у свим епархијама, Епископ Никанор одлучио је да управо Зрењанин, иако није седиште епархије, буде град у ком ће се одржати централна свечаност за Банат. Уз изузетно поштовање и домаћински однос према нашем граду, исказао је и лично ангажовање у свему што Зрењанин последњих година чини на пољу обнове духовности и српске саборности, реконструкцији постојећих и изградњи нових храмова на својој територији. 
    
Омладински мешовити хор Музичке школе "Јосиф Маринковић", под диригентском палицом Зорице Козловачки, на најлепши начин негује изузетно богату и дугу традицију хорског певања у нашем граду и продужава низ успеха и запажених наступа које су хорови из Зрењанина имали широм наше земље и иностранства. Наступајући на фестивалима и такмичењима широм Европе, представљајући свој град и нашу земљу, хор је у периоду од 2006. године до сада освојио више од 40 награда на значајним фестивалима и такмичењима у земљи и иностранству. Посебно су поносни на освојена прва места на хорским такмичењима у Белгији, Аустрији, Словачкој, Румунији, Италији, Македонији, као и на републичким хорским такмичењима у Србији.
 
"Награду Града Зрењанина" уручиће градоначелник града Зрењанина Чедомир Јањић и председник Скупштине града Зрењанина Оливер Митровић, на традиционалној новогодишњој свечаности која ће се одржати у Барокној сали Градске куће у Зрењанину у петак, 27. децембра, у 12 часова.


 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5430/Grb_Indeks600.jpg