Осми пут Зрењанин домаћин групе меморијалног турнира “Играјмо за 16”, утакмице од 17. до 20. марта

Квалификациони турнир у малом фудбалу меморијала “Играјмо за 16”, посвећеног трагично страдалим радницима Радио-телевизије Србије у НАТО бомбардовању 1999. године, играће се и ове године у Зрењанину од 17. до 20. марта и на њему ће, као и претходних година, наступити осам екипа. 
 
Зрењанин ће осми пут бити један од градова домаћина турнира и тим поводом јавности су се обратили помоћник градоначелника Симо Салапура, члан Организационог одбора турнира “Играјмо за 16” Светозар Станковић и чланови Организационог одбора у Зрењанину Никола Божовић и Миле Новаковић. Извучени су и парови првог - четвртфиналног кола турнира по којима ће у уторак, 17. марта, у хали спортова “Медисон”, у 10.00 часова састати Ватрогасно спасилачки батаљон - “Војвода Степа”, а у 11.00 часова ЈКП “Чистоћа и зеленило” - ФАМ Ботош. У среду, 18. марта, у исто време, али у “Кристалној дворани”, састају се Студентски дом Зрењанин - Градска управа Зрењанин, а у другом мечу НИС - ЈКП “Водовод и канализација”. Након тих утакмица жребом ће бити одређени парови полуфинала, а финални меч на програму је наредног петка, 20. марта, у 11 часова, у “Кристалној дворани”. Првопласирана екипа стиче право наступа 4. и 5. априла на турниру групе “Градови” у Београду, где ће јој противници бити Пожаревац и Врњачка Бања. Финале је 12. априла, у спортском центру “Вождовац”, уз директан пренос на РТС-у.
 
 
 
 
У протеклих седам година на турниру у Зрењанину одиграно је педесет утакмица и учествовало је 17 екипа са више од 350 такмичара. Екипа која представља Зрењанин на завршном турниру редовно оправдава епитет да долази из “града спортова” и оставља снажан спортски и фер-плеј утисак. Помоћник градоначелника Симо Салапура нада се да ће тако бити и ове године.
“У низу великих и значајних спортских манифестација које организујемо у нашем граду, ова заузима посебно место и част нам је што се Зрењанин налази међу десет градова који на овакав начин негују сећање на страдале раднике РТС-а. Ово је, пре свега, меморијал, такмичење није у првом плану, већ пре свега сећање и на раднике РТС-а и на све жртве НАТО бомбардовања 1999. године", казао је Салапура и захавлио се и Дописништву Радио-телевизије Србије у Зрењанину, свим медијским кућама које се солидаришу с овом акцијом, учесницима, екипама и институцијама које су дале допринос организацији турнира.  
 
 
 
Под слоганом “Опростићемо, ако будемо могли, а заборавити само ако нас не буде више било”, већ двадесет једну годину, на иницијативу запослених у РТС-у, а у знак сећања на колеге, организује се Меморијални турнир у малом фудбалу, а у Београду и у другим спортовима, у којима учествују сениори, јуниори и даме. Члан Организационог одбора турнира Светозар Станковић, некадашњи истакнути рукометни голман зрењанинског “Пролетер-Нафтагаса”, каже да Зрењанин умногоме предњачи у организацији и приступу овом турниру, на ком ће ове године наступити око 250 екипа из Србије, али и иностранства.
“Долази нам десет екипа из дијаспоре, колега новинара из Словеније, Македоније, Црне Горе и две телевизије из Минхена и Дордрехта у Холандији, као и Радио-телевизије Републике Српске. Повод је тај злочин и погибија 16 радника РТС-а, али кроз овај турнир и мисију која траје током два ипо месеца у години, евоцирају се успомене на све погинуле у НАТО бомбардовању”, навео је Станковић.
 
 
 
Никола Божовић истакао је да је на турниру најважније учествовати, јер се на овакав начин поштују жртве НАТО бомбардовања и погинули радници РТС-а и изразио задовољство што је спортски Зрењанин прихватио да буде међу првих осам градова који су организовали турнир ван Београда.
“Очекујем да осми турнир у нашем граду, који почиње 17. марта, буде још успешнији него досадашњи, имамо осам квалитетних екипа, а наши победници увек постижу и запажене резултате у Београду”, казао је Божовић. 
 
Подршку турниру дају и Спортски савез града Зрењанина, Јавна установа “Спортски објекти”, Канцеларија за младе града Зрењанина, организација Црвеног крста и фудбалска судијска организација. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5534/Igrajmo_za_16_Press_0.jpg